Zlatý Kuba Řehák aneb tažení LoNy v Hradci Králové!

29.03.2010 13:52

 

Jubilejní 20. ročník Jarního poháru v Hradci Králové okořenili svými výkony i plavci nymburské Lokomotivy. V hlavních disciplínách na 50metrů se zlatým písmem zapsal nejúspěšnější plavec LoNy - Jakub Řehák, který po 1. místě v rozplavbách na trati 50m kraul nedal ostatním plavcům ve finálovém závodě šanci a systémem start-cíl dohmátl v novém osobním rekordu 24,89 vt.! Kuba po zlatém kraulu nastoupil po několika minutách i znakové finále, kde bez nutné regenerace, doplaval na nepopulárním 4. místě. Svou mistrovskou formou však Kuba potvrdil na dvojnásobné lakařské trati(100Z), kde vyplaval skvělé 3. místo a stanul na stupních vítězů společně s českým reprezentantem Michalem Rubáčkem.

Mezi další finalisty na těchto prestižních, mezinárodních závodech patří i Tomáš Havránek, který se ještě jako dorostenec, nominoval po rozplavbách do finále 50 K mužů a doplaval na slušném 5. místě. Třetí finalistkou Lokomotivy Nymburk byla  Míša Vecková, která si vyplavala 6.místo na trati 50 Z.

V mladší kategorii žákyň si skvěle vedla i Šárka Vosecká, která si dvakrát „dohmátla“ pro stříbro na tratích 100 P a 200PZ.

Poděkování patří i ostatním plavcům a plavkyním, kteří zaplavali na hranicích svých maximálních výkonů: Kristýně Budkové, Klárce Kotrmanové, Šimonovi Noskovi, Báře Řehákové, Kateřině Šibíkové, Elišce Zelené a Haně Žižkové.

 

Jarní pohár prověřil trénovanost a píli závodníků v tréninkové přípravě a je moc dobře, že i plavci Lokomotivy Nymburk předvedli svou jarní připravenost!

 

M. Hrstka

předseda oddílu

 

Výsledky naleznete v sekci : Výsledky závodů (klikněte)

Fotogalerie: klikněte na obrázek :-)

 

 

M.H.