Zlatá "republika" pro Davida Nolla! MČR žactva 2011 zná své vítěze i poražené...+ FOTO

19.06.2011 20:49

Dne 18. a 19. června 2011se konalo vrcholné Mistrovství ČR žactva.

Mladší žáci nymburské Lokomotivy: David Noll a Vojtěch Blažek se vypravili bojovat do Kopřivnice.

Trio starších žákyň ve složení: Klára Kotrmanová, Šárka Vosecká a Eliška Zelená zamířilo do Plzně.

 

V silné  konkurenci z celé ČR se nejlépe dokázal prosadit dvanáctiletý David Noll, který na trati 100M nenašel přemožitele a vybojoval mistrovský titul. Radost měl také ze stříbrných medailí na tratích 50VZ a 100VZ, naopak smutný byl z „bramborových“ medailí na tratích 100 PZ a 200VZ.

V Kopřivnici náš oddíl reprezentoval i Vojtěch Blažek. V letní sezóně si výrazně zlepšil svá osobní maxima na dlouhých tratí  a na náročné tratí 400PZ  dohmátl na 10. místě, na prsařských tratí 14. a 18.místě. Vojta zasluhuje pochvalu za zodpovědný přístup k tréninku a bojovnost.

 

Děvčata v Plzni se také snažila, ale výsledky nebyly tak zářivé. Do první desítky se vešla pouze Šárka Vosecká na 100P. Vyplavala si ještě účast na dalších pěti tratí, ale chyběla bojovnost a odvaha, proto se Šárka svými časy pohybuje ke konci druhé desítky. Je to škoda, protože Šárka má určitě  na víc. Chce to překonat strach ze závodů a únavu. Věříme, že bude líp!

Eliška Zelená, jako jediná z plzeňského trojlístku, dokázala zlepšit svá osobní maxima, a obsadila dvě 12.místa. Její výkonnost se stále zlepšuje, uvidíme, čím nás mile překvapí v zimní sezóně.

Naopak  se závody nevydařily Kláře Kotrmanové. Byli jsme ji zvyklí vídat na přednějších pozicích. Dvě 17. místa ( 400VZ a 400PZ) a 18.místo (200 M ) nejsou důvodem k radosti. Doufáme, že se Klárka zamyslí nad svým přístupem k tréninku a zimní sezóna bude mnohem zdařilejší.

Držíme palce!!!

trenérka Ivana Řeháková

Velké gratulace letí od všech trenérů i plavců Davidu Nollovi za skvělou reprezentaci Lokomotivy Nymburk!

Jeho reprezentační povinnosti však MČR ještě nekončí!

David odjíždí v pondělí 20.6.2011 (jako jediný z LoNy) s výběrem plavců Středočeského kraje na Olympiádu dětí a mládeže.

Hezké výsledky i zážitky Davide!

M.H.

******************************************

Výsledky závodů zde (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)