Zimní soustředění 2010

10.01.2010 11:07

 

Přípravu na novou plaveckou sezónu měli možnost plavci Lokomotivy Nymburk zahájit kondičním soustředěním v Orlickém Záhoří od 3. do 9.1.2010.

Svou fyzickou zdatnost zdokonalovali při ranní rozcvičce, na lyžích, v lanovém centru i při pěší turistice a také na diskotékách. Obratnost a postřeh zlepšovali při skupinových hrách. Hlavní náplní kurzu byl lyžařský výcvik. Zkušení frekventanti si zopakovali metodickou řadu české lyžařské školy, pilovali techniku a věnovali se carvingu. Nováčci se nenechali zahanbit, rychle se učili a udělali největší pokroky. Neopakovatelnou atmosféru mělo noční lyžování na osvětlené sjezdovce a karneval na lyžích. Nejlepší lyžaři se prosadili na závodech ve slalomu.

Každoročně během zimního soustředění probíhá celotýdenní hra, kde se plní nejrůznější úkoly ve skupinách. Letošní hra se jmenovala „Dobrodružství se sněhulákem“ a zvítězila skupina s názvem „Vločky“ pod vedením Tomáše Seidla. Právě při těchto hrách se poznávají plavci všech věkových kategorií a navazují nová přátelství.

Soustředění velmi rychle uteklo a plavcům nezbývá nic jiného, než opět plavat v chlorované vodě, vzpomínat na hezké zážitky a těšit se na další vydařené akce.

Ivana Řeháková - hlavní vedoucí

 

Na tomto místě bych rád, jménem všech spokojených dětí i rodičů, poděkoval všem vedoucím, kteří se podíleli na realizaci celého soustředění a zejména paní trenérce I. Řehákové, která svou originální invencí, dala soustředění hlavní myšlenku a zajistila všechny potřebné kroky před i během soustředění!

M.Hrstka

 

Výsledky závodů (klikněte)

 

Fotogalerie (klikni na obrázek)