Z Mladé Boleslavi veze Lokomotiva Nymburk 41 medailí! KZS – východní oblast 8.10.2022

08.10.2022 21:30

Sobotní, mlhavé ráno… Stojíme před bazénem a sjíždíme se na první „základky“ podzimní sezóny.  Na startovní listině máme, jako Lokomotiva Nymburk, přihlášených celkem 19 plavkyň a plavců. Počet může lehce konkurovat SOPKo či AŠMB…  Krásný a pro návštěvníky z Nymburka, stále nový bazén nás vítá a pomalu se začínáme rozplavávat. Na devátou hodinu už všichni kolem bazénu a tleskáme všem rozhodčím, kráčejícím na startovní plošinu. Závody začínají! První starty, první medaile a také slžičky, které uvolňují emoce i možná někdy vysoké cíle, na které ještě nemůžeme dosáhnout. Ale i to je život sportovců a je dobře, že míříme někam výš a dál!

Tratě i disciplíny se střídají, klaksony, píšťalky, osobáky, povzbuzování a hudba, která motivuje a dodává energii před závodem. Všichni na jedné lodi, nehledíc na příslušnost k daným oddílům. Vše běží jak na drátku a pomalu je tu obědová pauza. Díky teplému počasí máme možnost užít čerstvého vzduchu i přírody v nedalekém parku.

Odpolední část začíná vyhlašováním výsledků a předáváním diplomů. Následně už zase program nabírá na rychlosti, plavci plavou, trenéři měří a hodnotí, rodiče z balkónu fandí. Další krásný úkaz téhle bazénové symbiózy.

Pomalu se blíží pátá hodina odpoledne a je dobojováno.. Poslední vyhlášení, balení a loučení. Den utekl všem moc hezky, někteří přidali pár krásných umístění, někdo se spokojí s překonáním svého maxima, ale určitě se rádi zase sejdou na další kole „základek“, které se bude pořádat v Kutné Hoře.

Děkuji tímto všem plavcům LoNy za bojovnost a hlavně za hezké vztahy a kamarádství, které z vás všech vyzařuje! Velké díky i paní trenérce Báře za vedení celého týmu LoNy  a též paní Ireně Čechovské za milé setkání a podporu našeho týmu.

Díky i všem rodičům za dopravu a Terezce Fraňkové za pořizování videonahrávek.

Hezkou a zaslouženě odpočinkovou neděli všem!

(mh)

Výsledky plavců LoNy (klikněte)

Výsledky komplet (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)