SeleCamp 2010 se vydařil po všech stránkách!

23.08.2010 19:03

V pořadí již jedenáctý SeleCamp se vydařil!

Takto jednoduše, by šlo vyjádřit vše, co se za 5 dnů, v nedalekých Seleticích odehrálo. Ale pojďme to vzít hezky od začátku..

Úterní deštivé počasí nás donutilo k přesunu do Seletic jinak, než bývá zvykem, tj. po vlastní ose. Díky pohotové reakci rodičů, se vše obešlo bez větších komplikací a my byli na základně. Od té chvíle se obloha začala protrhávat a počasí umoudřovat.. Přes všechny dny soustředění se teploty šplhaly k letnímu normálu a my mohli využívat lesních i asfaltových cest, k cyklistické průpravě, joggingovým výběhům i fyzickým testům. Zdatnost plavců byla prověřena, léty osvědčeným UNIFITTESTEM, který v sobě zahrnuje prvky různých pohybových schopností a dovedností. K těmto testům přidali trenéři ještě zajímavá somatologická a fyziologická měření (tělesná výška, váha,TF, vitální kapacita plic, množství podkožního tuku kaliperací) a plavci tak měli možnost nahlédnout pod pokličku sportovní medicíny a antropomotoriky.

Cyklistický a běžecký trénink byl rozfázován tak, aby jej plavci zvládali jednotlivé etapy přípravy a techniky. Jednalo o nácvik strečinku, běžecké abecedy, techniky běhu. V cyklistické části se kladl důraz na techniku jízdy, včetně přehazování, výjezdů a sjezdů v těžkém terénu. Praktické prvky tréninků doplňovaly přednášky o teorii (stavba kola, historie MTB, výživa..)

Branné prvky trenéři zakomponovali do orientace v terénu pomocí azimutů a také do populární střelby ze vzduchovky.

Unavené svaly z náročných fází tréninků si plavci regenerovali jednak v posteli, bazénu, na koupališti a své obzory také rozšiřovali díky nácviku sportovních masáží.

Tam kde je výdej energie, zákonitě musí být i příjem. O chutnou, vyváženou a pestrou stravu plavců se starala paní trenérka Ivana Řeháková. Velké díky slyšela od všech spokojených plavců již při slavnostním zakončení SeleCampu a já přidávám na tomto místě, ještě jedno velké DÍKY!

Soustředění uteklo jako voda a i když jsme všichni unaveni (plavci i trenéři), jsme rádi, že se SeleCamp uskutečnil. Podařilo se prohloubit kamarádství a spolupráci starších plavců s mladšími a vytvořit tak báječnou atmosféru po celou dobu soustředění, kterou si trenérská dvojice moc pochvalovala.

SeleCamp sice není klasickým plaveckým soustředěním, ale má své prestižní místo v roční tréninkové přípravě I. družstva a umožňuje plavcům, vyzkoušet i jiné sporty a navázat nová kamarádství.

Poděkování patří všem zúčastněným plavcům, trenérům, ale i rodičům, kteří i v této nelehké době, podpořili SeleCamp sponzorskými dary či svou energií a volným časem.

Děkuji manželům Holanovým za zapůjčení rekreačního zařízení v Seleticích, paní trenérce Ivaně Řehákové za pomoc s organizací soustředění a výtečnou kuchyni, manželům Štanclovým, Lucii Šibíkové a Svatavě Hrstkové za sponzorské dary!

 

Přeji všem hezký zbytek prázdnin!

Spokojený trenér Michal Hrstka

*************************

Výsledky testů, program, jídelníček (klikněte)

Fotogalerie I. a II. část (klikněte na obrázek)