Sele Camp 2011 – spokojenost na všech stranách!

21.08.2011 20:40

Tak jako k červenci patří neodmyslitelně letní tábor, srpen je každoročně spjat s kondičním soustředěním.

Dvanáctý ročník „Sele Campu“ proběhl v termínu 14.-19.8.2011 a čítal celkem 12 plavců I. družstva  a 2 vedoucí.  

„Dívčí část“ týmu tvořily: Danča Mourková, Eliška Zelená, Pavla Zábrahová, Julie Pokorná, Klára Kotrmanová, Bára Řeháková a paní vedoucí Ivana Řeháková.

„Chlapecký tým“ tvořil: Marek Žárský, Vojta Blažek, Aleš Štancl, David Noll, Václav Jecha, Kuba Řehák a pan vedoucí Michal Hrstka.

V šesti hezkých dnech plných sportu, výletů, testů a závodů se formovala nejen tělesná schránka sportovců, ale i jejich duše a celková týmová soudržnost.

Vedoucí připravili pro plavce různé motivy a nebáli se využít i aktivit, které se využívají u speciálních vojenských jednotek. Mezi takové týmové akce lze počítat noční přenos raněného „kamaráda“ na 2km, který byl tvořen lodním pytlem a nákladem téměř 30l vody. Další speciální aktivitou byl i noční výsadek v neznámém terénu a zrychlený přesun (5km) na základnu. Další oblíbeným motivem byla i střelba ze vzduchovky. Po seznámení se zbraní a zastřílení, proběhla i střelecká soutěž. V neposlední řadě patří do této sekce speciálních aktivit i orientace v terénu, pomocí busoly a azimutový závod.

Klasikou je pak testování kondice a obecných či speciálních pohybových dovedností pomocí sofistikované testovací baterie „UNIFITTEST“.

Výsledky dílčích testů se převádějí na body a jejich součet se ve finále porovná s tabulkami. Výsledky byly pro některé plavce překvapením i výzvou pro okamžité zahájení přeměny své tělesné schránky na aktivní, svalovou hmotu.

Do testování můžeme zařadit i somatická měření, měření kožních řas a spirometrická vyšetření, která proměřila vitální kapacitu plic plavců.

Veškeré výsledky si plavci poctivě zapisovali do připravených tréninkových deníků.

Ranní výběhy po lesích, softbalové tréninky i zápasy, posilování,triatlonový závod, drobné hry, koupání v bazénu, přednášky, videopořady a cyklistické tréninky, kde nechyběly terénní, bahnité pasáže, pády, ostré sjezdy i táhlá stoupání… Tak to všechno je Sele Camp!

Díky počasí se dobře vyvíjela i plavecká část, na které si plavci mohli vyzkoušet tréninky a plavání na otevřené vodě. Z regeneračních procedur nechyběl aktivní i pasivní odpočinek, ale chvilkami i úsměvné, sportovní masáže, pod vedením certifikovaného maséra.

Výtečnou a vyváženou stravu připravovala paní trenérka Ivana Řeháková společně s paní Janou Holanovou od rána do večera a na jídelníčku kromě hlavních jídel, nalezneme i svačinky, druhé večeře či slavnostní, závěrečné grilování. Za to jim patří velké díky!

Pochvalu si zaslouží všichni účastníci soustředění za velkou bojovnost při všech připravených aktivitách.

Kubovi, Vendovi a Báře děkuji za velkou pomoc s organizací většiny aktivit.

Velké poděkování náleží paní Janě Holanové a Ivaně Řehákové, nejen za vaření, ale i za možnost využití jejich rekreačních chat, jako základny našeho soustředění! Jejich velkorysost nám umožnila „stlačit“ cenu za soustředění na minimum!

Poděkování náleží i rodičům, kteří nám sponzorsky vypomohli a darovali na soustředění nějaké ty dobroty či chutné minerální vody. Díky!

Dvanáctý ročník Sele Campu je již minulostí, ale zážitky i vzpomínky, zůstanou dlouho všem účastníkům v paměti!

Pro ostatní nabízíme možnost nahlédnutí „pod pokličku“ soustředění ve fotogalerii.

Michal Hrstka

******************************************************

Výsledky závodů (klikněte)

Výsledky UNIFITTESTU (klikněte)

Fotogalerie po dnech (klikněte na foto)