MČR starší žactvo - 2 bronzy pro Michala Hájka, jeden bronz a jedna brambora pro Terezu Konšelovou, Sabina Podroužková bojovala ze všech sil; MČR mladšího žactva - Vojtěch Pergel se snažil vylepšit svá osobní maxima

26.06.2016 16:50

 

O víkendu se sjeli do Ústí nad Labem nejlepší plavci v kategorii staršího žactva, aby si zde poměřili své síly. Na MČR  se z našeho oddílu kvalifikovala Tereza Konšelová (2002), Sabina Podroužková ( 2002) a Michal Hájek(2003). Právě našemu nejmladšímu závodníkovi se dařilo nejlépe a v silné konkurenci dokázal vyplavat dvě bronzové medaile na trati 200 Z a 200P.  V dalších disciplínách obsadil 5., 8. 10.a 11. místo. Michalovi patří velká gratulace!

Skvěle si vedla i Tereza Konšelová, která překvapivě na dvousetmetrové znakařské trati vybojovala bronzovou medaili. Na trati 200P skončila těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Pátá dohmátla na 100P a v dalších disciplínách se umístila na 7., 8. a 9. místě. I Terezce patří velká gratulace!

Naše ostřílená závodnice Sabina Podroužková si na tomto mistrovství zaplavala snad nejnáročnější disciplínu 200M a 100Z. Sabina zasluhuje pochvalu za snahu a bojovnost.

Nejepší mladší žáci si měřili své síly v Brně. I zde jsme měli svého zástupce. Jedenáctiletý Vojtěch Pergel si přijel vylepšit svá osobní maxima a to se mu na padesátimetrovém bazéně podařilo na trati 400VZ, na královské trati 100VZ zůstal jen pár desetin za svým osobním rekordem.Vojta rovněž zasluhuje pochvalu za snahu a bojovnost.

Letní sezóna 2016 je u konce, všechny medaile z nejvyšší soutěže jsou rozdány a my jsme moc rádi, že tři díky našim skvělým závodníkům docestovaly i do Nymburka.

Děkuji plavcům za předvedené výkony a za vzornou reprezentaci našeho oddílu, protože znovu potvrdili, že náš oddíl dokáže vychovat skvělé závodníky, kteří právem patří mezi naši plaveckou špičku.

 

Poděkování patří i rodičům Terezky za dopravní servis během celých závodů.

 

I. Řeháková

 

Fotogalerie MČR (klikněte)

Výsledky ml. žáci LoNy (klikněte)

Výsledky st. žáci LoNy (klikněte)