Malá vánoční cena Kladna 2010= velké úspěchy plavců Lokomotivy Nymburk!

19.12.2010 10:53

 

Tuto sobotu se desítka našich nejmladších plavců vypravila do Kladna na MALOU VÁNOČNÍ CENU 2010.

Jeli jsme s bojovnou náladou a věřili, že si alespoň někteří stoupnou na stupínky vítězů.

Hned prvním obřím překvapením byl Vojta Vogner ( 2002 ), který „převálcoval“ v disciplíně 50m prsa i o rok starší plavce a umístil se na 3. místě. Bylo to ale jen o dohmat – mrkněte na celkové výsledky :O)

A později jsme se radovali znovu a znovu.

Celkem jsme získali 3x2.místo, 4x3.místo, 4x4.místo, a 5x5.místo – některé boje byly velmi těsné. Po dopoledních disciplínách jsme se s Jirkou Červeným, který mi dělal parťáka na bazénu, dohodli, že děcka vyprovokujeme silným povzbuzováním. Pravda, oba jsme v Kladně nechali hlasivky, ale myslím, že to stálo za to. Trio Verča Vítková, Bára Bičáková a Terka Jeřábková se nechalo vyhecovat a zajely odpoledne v osobních rekordech. Tereza si nakonec odvezla 2x 2. a 1x 3.místo.

Bára Bičáková je asi nejúspěšnější plavkyní dnešních závodů. Přivezla si 2 diplomy za 3. místo, ale to je jen třešnička na dortu. Oceňuji 100% zlepšení osobních rekordů 4 starty = 4 osobáky. Výborné časy a 3 osobáky si vyplaval i Véna Berný.

Největším zážitkem ale byla asi finální disciplína a to byla štafeta 4x 50m volný způsob dívky. Za Lokomotivu jsme poslali bojovat Báru Bičákovou, Terču Jeřábkovou, Simču Němcovou a na finiš Jolanu Michálkovou.

Bára vypálila jako blesk a plavala na třetím místě, pak štafetu převzala Terča a doplavala společně s jičínskou závodnicí ve stejném čase na druhém místě. Simče se povedlo získat maličký náskok a udržet druhé místo, ale Jolaně i když se rvala jako lev se nepodařilo ho uhájit. Děvčata skončila na krásném třetím místě. Byl to úžasný boj.

Chtěla bych tímto poděkovat Jirkovi Červenému za pomoc na bazénu a společně s ním i panu Michálkovi a manželům Jeřábkovým za dopravu dětí na kladenský bazén.

Všem plavcům děkuji za úžasnou atmosféru a přeji krásné prožití Vánočních svátků, spoustu dárků pod stromečkem a hodně štěstí v novém roce.

Dana Němcová

*************************************************

Výsledky plavců Lokomotivy Nymburk (klikněte)

Výsledky komplet (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)