Letní tábor - den třetí 13.7.2011

13.07.2011 23:17

Hromy, blesky teď (21:30hod.) řádí nad Rokytnicí a do toho zkouška odvahy.. Ještě že sedím na Kantorské a píši dnešní pojednání :-)

Slunečný celý den přinesl spoustu nových zážitků i poznání! Po důkladném rozcvičení a nasycení hladových žaludků, jsme se vrhli do „Pravěké školy“. Cílem bylo seznámit táborníky se životem v pravěku. V jedné hodině se vyráběli a poznávali odlitky zkamenělin pravěkých živočichů, v dalších se učili např. střílet lukem a nechybělo ani poznávání lidského těla. Výrobky z pravěku uvidíte po návratu dětí z tábora.

Po dobrém obědě se těla regenerovala a většina dětí se díky teplému počasí i vykoupala v Černém potoce a poznala tak, byť jen na okamžik, dobu ledovou…

Svačinka a hurá na další soutěže! Táborníci si hráli na šamany a připravovali voňavé koktejly z bylin, pak bojovali o přežití v další akční hře a na samý závěr bylo i trochu kreativity. Holky vs. kluci měli za úkol, vytvořit ze svých těl tzv. „živou abecedu“. Holky stylově zobrazily Lokomotivu Nymburk, náš mateřský oddíl.

Večeře od paní kuchařky a máme tu podvečer. Míčové hry a příprava na vyhlášení výsledků.. Po denním rozkaze se hrály hry typu „ prakompot“. V současné chvíli ještě nejstarší tábornici vyčkávají na start zkoušky odvahy a nejmladší táborníci už pomalu spí…

Přejeme do dálky „ Dobrou noc! “

PS: všichni jsou z noční hry již ve svých postýlkách...

Michal Hrstka

Fotogalerie dne (klikněte na foto)