Letní tábor 2011 - den druhý 12.7.2011

13.07.2011 13:59

Budíčéééék! Znělo mužně od hlavního vedoucího v 7:30hod. Doprovodně se přidal zvuk činel z pokliček na hrnce. Hold vojna zanechá své stopy! Po příjemném probuzení, se táborníci protáhli na krátké rozcvičce. Snídaně dodala všem energii, kterou budou, při dnešních hrách a soutěžích potřebovat!

První aktivitou byla hra s názvem „Stopování zvěře“, při které se tlupy snažily dopátrat raněné zvíře a mít tak zdroj obživy. Některé tlupy dlouho bloudily po kopcích, ale všem se na konec zadařilo.

Po svačině se vydaly tlupy postavit příbytky v lese. Nešlo však o známou stavbu domečků pro broučky, ale o pořádné stavby, do kterých se musel  vměstnat nejmenší člen tlupy.

Obědová přestávka nabídla výtečnou polévku a knedlíky s vepřem. Polední klid utekl jako voda a táborníci zahájili odpolední program vodní hrou s názvem „Velká voda“. Lovení věcí v proudu Černého potoka bylo osvěžující i dobrodružné.

Po svačině si děti hrály míčové hry a slapské vedení tábora připravovalo velkou, lanovou pavučinu, která byla nutností, pro finální hru dne. Po večeři se hrála hra „Bludiště“, která je zajímavá tím, že se hraje po slepu.

Večerní program patřil již klasickým hrám – židlované a tanečním hrám pro pobavení.

Den utekl jako voda a my tu už máme středu…

Tak hezký den, tábore!

Michal Hrstka

Fotogalerie dne (klikněte na foto)