Letní tábor 2011 - den čtvrtý 14.7.2011

15.07.2011 00:34

Mlhavé táborové ráno sice táborníky překvapilo, ale na připraveném programu se nic nezměnilo. Začalo se rozcvičkou a po houskách a bílé kávě, se po snídani tlupy připravovaly na setkání s pračlověkem a plnily zadané úkoly. Přípravná fáze úkolové hry měla připravit moderního současného člověka na setkání s člověkem pravěkým. A tak se ladila uvítací řeč a připravovaly dary. Po svačince se tlupy vydaly nastražit pasti na mamuty. Lopaty, krompáče a rýče se staly nedílnou součástí realizace hry. Cílem bylo nejen vykopat jámu a zamaskovat ji, ale i rozvinout v dětech kooperaci mezi členy tlupy. Někteří narazili na tvrdé, horské podloží, jiní měli o kousek štěstí navíc a splnili daná kritéria hry.

Obědem a poledním klidem posílení táborníci, vyrazili do civilizace. Ve městě si za barevné papírky směnili něco dobrého k snědku… Cestou nazpět se hrála hra „Hon na mamuty“. V hustém lese nebyla nouze o dobrodružství a kromě mamutů si některé tábornice nachytaly i divoké vosy.

Večeře a pak trocha výtvarného umění, dala vyniknout individualitám! Vymalované zkameněliny a vyzdobená trička budou hezkou vzpomínkou na letošní tábor!

Po této „oddychovce“ se rozduněly bubny ukryté v dřevěných krabičkách a vyluzovaly zvuky a rytmy, při kterých děti tančily a dováděly.

V současné chvíli spí již celý tábor! Dne byl opět náročný a hektický…

Michal Hrstka

Fotogalerie dne (klikněte na foto)