Zimní kondiční soustředění – pátek 11.1.2013

11.01.2013 23:41

Ráno se nám nechtělo vstávat. Představa švédských stolů a čerstvě napadaného sněhu nás nakonec vylákala na snídani a na dopolední lyžařský výcvik. Na dnešní den byly naplánovány závody ve slalomu, ale přeci jen nebylo sněhu tolik, aby šly napíchat tyče pro slalom starších plavců. Letos se museli obejít bez závodu na sjezdovkách a spokojit se pouze se včerejšími závody na běžkách. Dopoledne však v žádném případě nepromarnili. Nejprve ochotně pomohli připravit zapadanou trať pro své mladší kamarády a potom zlepšovali pod dohledem zkušených instruktorů své lyžařské dovednosti.

Závody ve slalomu probíhaly ve dvou kolech a počítal se ten lepší čas. Všichni závodníci projeli po týdenním tréninku úspěšně trať a nikdo nebyl vyřazen. (Výsledky najdete v příloze).

Závěrečnou hodinku lyžování jsme všichni společně strávili na nejprudším svahu našeho areálu. I letošní úplní začátečníci sjeli několikrát tuto sjezdovku bez pádu.

Protože se náš pobyt chýlí ke konci, pomyslně jsme se vrátili do Evropy. Nejprve jsme v místním venkovním amfiteátru shlédli několik povedených scének v rámci celotýdenní hry. Vědomostní kvizík proběhl netradičně. Vedoucí měli na svých tvářích nakresleny vlajky evropských zemí a děti ve skupinách určovaly státy, kterým tyto vlajky náleží.

Touto soutěží celotýdenní hra skončila a výsledky najdete v příloze.

Po večeři se konalo slavnostní vyhodnocení běžeckých a sjezdových závodů, úklidu na pokojích a především celotýdenní hry.

Večer završil tradiční karneval a diskotéka.

 

Vážení rodiče!

Strávili jsme s Vašimi dětmi prima týden. Snažili jsme se, aby si zvýšily fyzickou kondici, něco se naučily, lépe se poznaly a vydováděly se. Děti vytvořily bezvadný kolektiv a nám tu bylo hezky.

Chtěla bych poděkovat všem vedoucím :  Daně Němcové, Petru Karpíškovi, Luboru Najmanovi, Luďkovi, Báře a Kubovi Řehákovi za neúnavnou péči o Vaše ratolesti během pobytu.

Rovněž děkuji všem rodičům za sponzorské dary.

Připomínám, že přijedeme v sobotu 12. 1.okolo 11.30hodin před ZŠ Tyršova.

I.Řeháková- vedoucí kurzu

 

výsledky celotýdenní hry

výsledky závodů

fotky budou umístěny ZDE