Zimní kondiční soustředění – čtvrtek 10.1.2013

10.01.2013 21:54

Dnes ráno si 13 plavců – běžkařů muselo přivstat, aby stihli skibus na Černou horu. Trasa celodenního výletu vedla z vrcholu hory na Kolínskou boudu, kde se všichni občerstvili. Po odpočinku se družstvo rozdělilo na dvě skupiny. Zdatnější běžkaři doběhli zpět na vrchol hory oklikou, začátečníci jeli kratší cestou. Před nástupem do lanovky se všichni zúčastnili závodu v běžkařském sprintu.  Počasí celkem přálo. Sluníčko se střídalo se sněhovými přeháňkami.

Mladší plavci a školáci spěchali na svah. Dnes byli rozděleni do 3 družstev. Družstvo „A“ řezalo celé dopoledne obloučky na nejprudší sjezdovce našeho areálu. Mnozí zvládli carvingový oblouk na jedničku. Družstvo „ B“ pilovalo obloučky nejprve na mírnější sjezdovce, potom se trénovalo na prudkém svahu. Družstvo „C“ velmi zlepšilo svou techniku a na náročnou sjezdovku se chystá zítra. Výcvik byl velmi efektivní, protože jsme opět měli celý areál téměř jen pro sebe.

Po náročném odpoledni byl odpočinek a plnění školních povinností.

Celotýdenní hra je v plném proudu. Dnešek jsme strávili v Austrálii. První soutěž se jmenovala „Klokaní skoky v pytli“, druhá „Štafetový hod bumerangem“. Na klubovně mohly děti uplatnit svoje znalosti v testu o Austrálii a potom skládaly puzzle s Operou v Sydney. Mezitím se postupně vystřídaly v noční hře, která proběhla bez slz a potíží a byla obdobou „Kimovy hry“.

Mladší sportovci už spí a starší se dívají na přírodopisně naučný film o Austrálii.

I.Řeháková

 

Fotky z dnešního dne budou již za chvíli umístěny ZDE

------------------------------------------------------------------