Jedno stříbro a 5 krát bronz - krajské soutěže mladšího a staršího žactva - gratulujeme!

21.11.2022 21:53

19. – 20. listopadu se konaly dva důležité závody pro naše svěřence. Starší plavci bojovali na kladenském bazéně, kde se konal Přebor Středočeského kraje staršího žactva, mladší se rozjeli do Mladé Boleslavi, kde se pořádal Pohár Středočeského kraje mladšího žactva. Oba závody jsou kvalifikační pro nejprestižnější závody celé sezóny.

Do Kladna zamířila výprava ve složení Adéla Fraňková, David Křenek, Lucie Musilová, Michaela Sukupová a Tea Vetešníková.

V silné konkurenci nejrychlejších plavců Středočeského kraje se nejlépe dařilo Lucii Musilové, která vybojovala na trati 100 m znak stříbrnou medaili a na dvojnásobné trati brala bronz.

Davidu Křenkovi, jedinému chlapci z kladenské výpravy, se podařilo na trati 100m prsa vyplavat bronzovou medaili.

Na Poháru Středočeského kraje mladšího žactva náš oddíl reprezentovali: Adéla Beranová, Kryštof Křenek, Anna Sajdlová, Denis Sukup a Otýlie Vetešníková.

V konkurenci plavců ze 17ti oddílů se dokázala prosadit nejprve Anička Sajdlová. Ta na trati 50 prsa vyplavala bronz. Z bronzové medaile se radovala i Tilka Vetešníková, která bodovala na trati 100 m polohový závod. Poslední bronzovou medaili pro náš oddíl vybojovala Adéla Beranová na trati 50m motýl.

Všem medailistům gratulujeme. Ostatní naši závodníci sice na stupních vítězů nestanuli, ale vytvořili si spoustu hodnotných osobních rekordů a zasluhují pochvalu.

Plavcům děkujeme za předvedené výkony a rodičům za dopravu na závody.

(iř)