Jarní pohár v Hradci přál znakaři Jakubovi Řehákovi!

01.04.2012 19:57

Vskutku aprílový víkend 31.3.-1.4.2012 prožilo 9 plavců Lokomotivy Nymburk na 22. ročníku Jarního poháru v Hradci Králové.

Počasí připomínající zimní měsíce, nabitá konkurence čtyřiceti českých oddílů, jednoho slovenského klubu a dvou polských družstev a téměř 300 namotivovaných plavců, tak to byla víkendová realita!

Závody, které již léta mají svou danou strukturu nabídly plavců rozmanité tratě a daly ji možnost vyniknout, předvést  a prodat své tréninkové snažení.

Nejlépe se svými letitými zkušenostmi „naložil“ Jakub Řehák, který na trati 50Z nenašel přemožitele a jako jediný se dostal časem pod 30 sekund! Právem stanul na zlatém stupínku, kde převzal diplom a medaili v nejprestižnější kategorii dospělých.

Ani dvojnásobná znakařská trať (100Z) druhý den Jakuba nezaskočila a v napínavém souboji se na výsledkové tabuli objevil na krásném druhém místě!

Vzhledem k tomu, že Kuba pilně studuje II. ročník ČVUT a plavání má v současnosti jako „hobby“, jsou jeho výkony obdivuhodné!

Skvěle Jakube!

Ostatní plavci, byť  pravidelně trénující už takové štěstí a úspěchy neměly.  Jejich handicap byl i v tom, že disciplíny o délce 50m byly sloučeny do jednotné kategorie OPEN(bez rozdílu věku).

Konkrétně lze hodnotit plavce takto:

Adéla Dobrkovská – zažila své první velké závody na 50m bazénu a nervozita se podepsala na jedné diskvalifikaci, ale další tratě zvládla s přehledem a vyplavala si krásné časy a také čtyři OR! Adéla se již těší na další velké závody v Praze Podolí!

Štěpán Felgr – další mladík, který zatím sbírá zkušenosti a oťukává se v plaveckém světě. Větší tréninková píle a akceptování rad trenérů dnes mohlo mít bronzovou odměnu! I tak se Štěpán posunul a má 2x OR a 3x OR na dlouhém bazénu.

Daniela Mourková – energická plavkyně s oblibou v točivých disciplínách předvedla výkony, které posunuly její předchozí maxima „pouze“ na dlouhém bazénu(5x ). Drobný posun hranice bolestivosti při trénincích by byl jen a jen ku prospěchu! Nové osobáky byly a jsou v očekávání…

David Noll – jeho prokletí je současný „dvojročník“, kde plave s o rok staršími plavci a i přes vyvinutou muskulaturu a celkový mezomorfový somatotyp, na ně prostě ztrácí cenné vteřinky. Velký posun se povedl na trati 200Z, téměř o 13 sekund! I druhá dvoustovka polohově má nový OR a tak se lze z těchto úspěchů těšit! Už to vypadalo, že budeme plavat 50m do konce života, že Davide?

Bára Řeháková – dlouholetá a úspěšná plavkyně v mém týmu si našla „chvilku“ a i přes nabitý studijní program si přišla zaplavat nedělní program. Slušné časy na hranici osobáků na 50m bazénu jsou součtem několika faktorů, jako je pravidelná docházka na čtvrteční a páteční tréninky v Nymburce a také znalost hradeckého bazénu.

Michaela Vecková – taktéž „déle“ sloužící plavkyně v našem oddíle si po všech komplikacích opět hledá cestu na výsluní. Čtyři osobáky signalizují jistý posun, ale vše je otázkou tréninku, jehož nedílnou součástí je i naslouchání a respektování plánů trenérů.

Šárka Vosecká – má podobný scénář svého plaveckého života, jako Míša. Komplikace jí na čas pozastavily možnost trénovat a výpadky v trénincích jsou vždy znát. Snad je to špatné už pryč a nastane šťastné období, jak pro Šárku, tak i pro (někdy bezradné) trenéry.

Eliška Zelená – středotraťařka, která se nebrání ani dlouhým či krátkým tratím. Její výkony vykazují vzestup závod od závodu. Nebýt závodů OPEN, byla by tam motýlkářská medaile! Vydrž Eliš! :-)

Závody v Hradci jsou již minulostí a snad každý z našeho týmu Lokomotivy si odváží hezké momenty.

Z těch méně povedených závodů se musíme poučit, tak aby ty další a další soutěže – směřující ke kvalifikaci na MČR, byly úspěšné a my „mašiny“ zase nabraly tu správnou páru a ukázaly, že na to prostě MÁME!!!!!!!!!!!!!!!

Poděkování patří všem nominovaným plavcům a i přes tu drobnou kritiku jsem rád, že s nimi mohu pracovat!

Děkuji také rodičům - panu Felgrovi a manželům Mourkovým za pomoc s dopravou ze závodů.

Michal Hrstka – trenér a vedoucí výpravy

-------------------------------------------------

Výsledky závodů (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)