Premiéra v Podolí – KPDD 29. - 30.4.2022

30.04.2022 17:45

Pro některé harcovníky po předlouhé odmlce a pro některé plavce LoNy vlastně i debut do českého plaveckého svatostánku… Tak to byly první dojmy při vstupu do podolského bazénu.

Dlouhá, krytá padesátka přivítala v pátek 29. a v sobotu 30. dubna 2022 na 300 plavců ze 41 pražských a středočeských oddílů a klubů.

Náš oddíl vyrazila reprezentovat šestice dorostenců ve složení: Nikča Brázdová, Terka Fraňková, Vojta Pergel, Maty Kubát, Jirka Hlavinka a Tomáš Kratochvíl.

Na závody neodjel Maty Vejtruba a to ze zdravotních důvodů.

Nelehký úděl plavců trénující na krátkém bazénu a taktéž prvotní nervozita byla znát. Na dlouhém bazénu chybí obrátková stěna na 25m a pro většinu plavců to bývá velké překvapení. Milé překvapení pro změnu byla přítomnost elektroniky OMEGA, včetně odskokových desek a hrazd pro start znaků.

Vlastní závody se plavou pouze v rozdělení Praha a Stř. kraj. Ročníky se nerozlišují a o to je umístění do TOP 10 docela náročné. 

To se podařilo pouze Vojtovi Pergelovi a to na tratích 50K (6. místo), 400K (5. místo) , 100K (10. místo).

Další plavci mezi zkušenými matadory nenašli skulinku k lepším umístěním, něž  střed výsledkové listiny. Ale i tak to byla velká zkušenost i zážitek!

Děkuji na tomto místě všem plavcům za nasazení, odhodlání a vytrvalost!

Velké díky náleží i tren. Klárce Kotrmanové, která provedla naše plavce sobotním programem.

(mh)

Výsledky komplet

Fotogalerie – M. Hrstka