Absolventský koncert Báry Řehákové

10.04.2010 21:32

 

Absolventský koncert naší plavkyně Báry Řehákové

V pátek 9.4.2010 se nádhernými zvuky klavíru rozezněl celý koncertní sál nymburské ZUŠ, kde virtuózně defilovala Barbora Řeháková. Své 12ti leté poctivé hraní a zdokonalování pod křídly zkušené paní učitelky Magdaleny Zikmundové, předvedla v té nejlepší možné podobě! Bářino pojetí všech skladeb bralo přítomným divákům dech a při závěrečné skladbě nezůstalo dojetím jedno oko suché..

Po koncertu se většina rodinných příslušníků, spolužáků i kamarádů z našeho oddílu, přesunula do restaurace „Katovna“, kde ve velice příjemné atmosféře slavila tento famózní kulturní zážitek.

Bára Řeháková je ženou mnoha tváří a vzorem pro další plavce a plavkyně našeho oddílu! Zcela jasně dokazuje, že pokud má člověk talent a pevnou vůli, dokáže současně: studovat gymnázium s vyznamenáním, závodně a se slušnými výsledky plavat a zvládat např. hru na klavír,na úrovni konzervatoře.

Bářina výjimečnost v těchto směrech dospěla do stavu kalokagathie, která byla poplatná již v antickém Řecku. Tento pojem totiž vyjadřuje  přesvědčení, že krásné a dobré, krása a ctnost patří k sobě a mají mnoho společného. Vyjadřuje též ideál harmonického souladu a vyváženosti tělesné i duševní krásy a dobroty, ctnosti a statečnosti..

Tak ať Baruš propluješ i tou maturitou a všemi dalšími zkouškami, které na Tebe život do budoucna přichystá!

Děkujeme za všechno krásné! Děkujeme, že jsi!

kamarádi z Lokomotivy Nymburk