Zpravodajství z 5.dne na horách

07.01.2012 10:15

V pátek ráno se lyžaři probudili s trémou, jak uspějí v závodech ve slalomu. Nevěděli, že jejich obavy jsou zbytečné, protože všichni soutěžící projeli slalomovou trať bez chyby a nikdo nebyl diskvalifikován.

Plavci byli rozděleni do třech kategorií. Mezi nejmladšími zvítězil Dominik Bašek, druhé místo obsadila Barbora Jeřábková  a třetí byla Dorotka Karpíšková. V kategorii mladších žáků vyhrála Tereza Konšelová, stříbrnou medaili získal Miroslav Jára a bronz patřil Tereze Jeřábkové. V nejstarší kategorii si pro zlato dojela Klára Kotrmanová,  druhá byla Barbora Konšelová a třetí Jolana Michálková.

Školní děti vytvořily dvě kategorie. Z děvčat se nejlépe dokázala prosadit Bára Hodboďová, druhé místo získala Tina Jarolímová a třetí skončila Matylda Pešánová. Z chlapců vyhrál Jan Čermák, hned za ním se umístil Matyáš Müller a trojlístek medailistů doplnil David Kluch.

Velká gratulace patří všem, kteří čestně bojovali o cenné kovy.

Odpoledne vyvrcholila celotýdenní hra „Po stopách sněžného muže“. Po absolvování závěrečných soutěží na čerstvém sněhu našly děti  v blízkosti naší chaty neobvykle velké stopy, které je dovedly až do doupěte obludy, kde na ně čekalo sladké překvapení. Najednou nastal zvláštní šum a na zasněžené pláni se mihnula postava, která připomínala sněžného muže a ztratila se v nedalekém hlubokém lese.

V době zpracovávání výsledků se žáci vzdělávali formou samostudia. Po té následovala diskotéka zpestřená hrami a vyhlašování výsledků. Zajímavé bylo, že soutěž v úklidu na pokojích vyhráli chlapci.

Večerka zakončila úspěšné pětidenní soutěžní klání.

 

Ivana Řeháková