Zimní soustředění 2016 - 5. den

09.01.2016 00:48

CHrrrr, chrrr - dneska jsme si přispali. Nemuseli jsme pospíchat na autobus a v klidu jsme si vychutnali bohatou snídani.

Zkušenější lyžaři měli jako první možnost využít sjezdařský areál u chaty, který byl právě dnes otevřen. Ze zdokonalovacího  výcviku lyžaře nejvíce zaujal živý slalom. Protože nebyla otevřena sjezdovka pro méně zdatné lyžaře, vytvořili jsme náhradní program. Nejprve proběhla výuka zábavnou formou, potom pobyt na čerstvém vzduchu. Děti se radovaly, že konečně napadl
sněhulákotvorný sníh. Stavěly stavby, koulovaly se a jezdily na sněžném ježdíku. To bylo radosti!

Odpočinek proběhl formou sledování filmu Doba ledová. Byl velmi důležitý, protože sportovce čekalo náročné odpoledne. Blížilo se velké finále naší celotýdenní hry.

Po odpočinku se tlupy vydaly na dlouhou cestu plnou náročných překážek a plnění složitých úkolů. Na začátku musela skupina zachránit 3 členy své tlupy, následovalo házení dinosauřích vajec do kornoutu. Poté, si každá tlupa převezla svého náčelníka a prověřila svoji zručnost v přesunu křehkých sněhových koulí. Další úkol spočíval ve vyhledání 21 symbolů v lese a na závěr čekal soutěžící kvíz dle věkových kategorií.
Prvňáci využili svých školních znalostí a na plavce čekal test s plaveckou tematikou.

Před večeří si děti užily radovánky ve sněhu.

Vyvrcholením dnešního dne byl karneval, na který se všichni těšili již od začátku pobytu.

Nyní vedoucí pilně počítají body do celotýdenní hry, aby ráno proběhlo slavnostní vyhlášení.

Dobrou noc a sladké sny vám přejí všichni vedoucí: I. Řeháková, P. Karpíšek, B. Řeháková, J. Řehák, A. Havlíková a K. Kotrmanová.