Zimní pohár Středočeského kraje žactva 11. - 12. 11.2023

15.11.2023 18:56

V sobotu dopoledne se sešlo našich šest statečných plavců před bazénem v Nymburce, kteří se svými časy kvalifikovali ze základních závodů na ty krajské. Zimní krajské kolo se konalo na plaveckém bazéně v Kladně.

Kladenský bazén navštívilo 16 různých oddílu Středočeského kraje, a naši plavci si tak své časy porovnávali se svými soupeři. Vyplavanými časy a posunutím svých osobních rekordů se plavci kvalifikují na Zimní Mistrovství ČR roč. 2012 v Domažlicích a roč. 2013 v České Lípě.

Zimní pohár zahájil nástup rozhodčích v odpoledních hodinách sobotního dne, tedy 11. 11. 2023. Naši plavci měli nabité odpoledne, kde měli samý start za startem. Za sobotní odpoledne se nejvíce dařilo naši oddílové prsařce Rozárce, která se vyplavala hned na své první disciplíně v programu zlato a to na trati 200m prsa. Odpolední sobotní program přinesl všem našim plavcům osobní rekordy, kde bylo vidět, že se každý plavec plně soustředil na svoji disciplínu.

Po doplavaní  programu v sobotním odpoledni se plavci přesunuli na hotel, který je pro plavce velmi známý. Jako odměna pro naše plavce byla velká porce špaget s boloňskou omáčkou. Náročný den se zakončil večerkou ve 22:00.

Nedělní start začal bohatou snídaní a odchodem z hotelu. I nedělní program přinesl našim plavcům velké úspěchy. V neděli se dařilo všem, ale nejvíce Aduši, Aničce a Rozárce. Adélka si vyplavala bronzovou medaili na své oblíbené trati  50m motýl.

Anička a Rozárka si v rozplavbě na 100m prsa zaplavaly velký souboj o medaile. Rozárka si doplavala pro stříbro a Anička pro bronz. Všech šest závodníků si vyplavalo spoustu osobních rekordů a skvělých umístění.

Závody utekly jako voda a našim plavcům teď nezbývá nic jiného než jen čekat, pro kvalifikaci na zimní MČR, které se bude konat v prosinci 2.-3.

Chtěla bych moc poděkovat rodičům za odvoz, důvěru ve mně a za velkou podporu pro naše plavce. Velké děkuji patří plavcům, kteří poslouchali a předvedli  parádí výkony.

Nikča Brázdová

Výsledky plavců LoNy