Terezka Konšelová – dvojnásobná mistryně ČR !

17.06.2014 19:06

Na letním MISTROVSTVÍ ČR mladšího žactva v Chomutově reprezentoval náš oddíl trojlístek plavců ve složení Tereza Konšelová, Jakub Vejtruba a Jan Černý (všichni ročník 2002).

Nejvíce se tradičně čekalo od Terezy Konšelové, která z nejvyšších plaveckých soutěží vozila cenné kovy. Skutečnost však byla mnohem skvělejší, než všechna očekávání!

Na trati 100P nastoupila Terezka na dráze číslo 1 (tedy se 7. nasazeným časem). Od odrazu až po dohmat dala naše závodnice  jasně najevo, že je v jejich silách vybojovat nejcennější  kov. Stopky se zastavily na čase 1:19,4. Terezka překovala svůj osobní rekord o 5 sekund. Následovala obrovská radost a celý bazén jí odměnil potleskem.

  Na dvojnásobné trati se naší plavkyni podařilo překonat svůj osobní rekord o neuvěřitelných 9 sekund a my se radovali z druhého mistrovského titulu. Za čas 2:51,05 by se nemusely stydět i mnohem starší závodnice.

Terezka ještě startovala na tratích 200PZ,100Z, 200Z a 400PZ. Všechny tratě odplavala poctivě, dle svých možností.

Jakub Vejtruba se představil na trati 100M, kde zlepšil svůj OR a obsadil 18. místo. Při trati 100PZ mu do brýlí natekla voda a doplaval na 23. místě.

Jan Černý se představil na trati 200P. Jeho OR mu zajistil 19. místo.

Všichni plavci zasluhují velkou pochvalu za předvedené výkony a reprezentaci oddílu na nejprestižnějších závodech letní sezóny!

Všichni trenéři, plavci a příznivci plavání gratulují Terezce k dvojnásobnému mistrovskému titulu.

Závody v Chomutově jasně ukázaly, že když dobře míněné rady trenérů padnou na úrodnou půdu, výsledky se brzy dostaví a radost je pak obrovská. Doufáme, že si ostatní plavci vezmou z naší plavkyně příklad a na dalších závodech se budeme radovat z dalších úspěchů!

Děkuji paní Černé za dopravní servis.

I.Řeháková

foto na rajčeti ZDE