Velká cena Pardubic - David Noll ve finále, Tereza Konšelová vyplavala limit do juniorské reprezentace !!!

17.05.2015 21:19

Na Velkou cenu města Pardubic (4. kolo českého poháru) se z našeho oddílu kvalifikovalo celkem 6 plavců: David Noll (1999), Tereza Konšelová(2002), Klára Kotrmanová (1997), Barbora Konšelová (2000), Eliška Rašková(2001) a Sabina Podroužková (2002).

Tyto závody s mezinárodní účastí se plavou bez rozdělení kategorií a proto naši svěřenci neměli šanci umístit se na stupních vítězů. Cílem žaček bylo zvyknout si na padesátimetrový bazén, protože na dlouhém bazéně se plavou republikové závody. Dorost měl za úkol vytvořit si co nejlepší časy, kterými by se mohl probojovat na MČR, které se bude konat začátkem července právě v Pardubicích.

Mezi naší  kompletní plaveckou špičkou se neztratil David Noll.  V  motýlových disciplínách zaplaval skvělé časy  a dokonce na trati 100M se probojoval do finále, kde časem 0:57,17 získal krásné 5. místo. Gratulace je o to větší, že David byl v téhle disciplíně ve finále nejmladší!

Zahanbit se nenechala ani Tereza Konšelová, která si v disciplíně 200P zajistila časem 2:52,20 účast v juniorské reprezentaci. Gratulujeme!

Ostatní plavkyně nezklamaly a snažily se zaplavat kvalitní časy. Zasluhují velkou pochvalu, protože jsou příkladem pro ostatní naše svěřence.

Děkuji také paní Kotrmanové za trenérskou činnost při nedělních závodech a všem rodičům za skvělou spolupráci při dopravě na závody.

I.Řeháková

*********************************

Výsledky plavců LoNy (klikněte)

Fotografie nejdete ve fotogalerii (klikněte)