Soustředění Janské Lázně

06.01.2014 22:01

 

1. olympijský den

  Poručit větru, dešti sice nedokážeme, ale nedostatek sněhu nám dobrou náladu nezkazil. V Janských Lázních nás přivítalo sluníčko a tak jsme si blesku rychle vybalili a spěchali na oběd.

  Po brzkém obědě starší plavci vyrazili na běžky. Vzhledem k špatným sněhovým podmínkám v celé ČR můžeme zkonstatovat, že na Černé hoře jsou sněhové podmínky přímo luxusní a sluníčko láká ke sportování.  Kdo nevěří, může se přesvědčit ve fotogalerii. Mladší plavci společně s žáky 3. A důkladně prozkoumali okolí DUNCANU.  V areálu Muchomůrka jsme se prošli po nově vystavěné Krakonošově farmě. Stavění domečků z přírodních materiálů sice patří k aktivitám na jarní škole v přírodě, či letním táboře, ale tato činnost děti tradičně velmi bavila. Po příchodu na chatě děti čekala výuka a osobní volno.

  Po večeři se účastníci kurzu rozdělili do pěti skupin a začala celotýdenní hra s názvem: „Olympico SočiJáno 2014“. Po slavnostním nástupu byly zahájeny naše olympijské hry.  Sportovci obdrželi  Passport VIP, následoval slib sportovců a rozhodčích. Zapálením olympijského ohně skončilo slavnostní zahájení a začaly soutěže. První měla název: „Vrh kapesníkem na cíl, druhá: „Štafetový slalom se svíčkou“ a třetí: „Olympijská dráha pro hbité sportovce“.

  Na závěr dne jsme vypustili balón štěstí, který se vznesl vysoko do noční oblohy.

  Teď už všichni leží ve svých postýlkách a dobrou noc vám za všechny vedoucí přeje I. Řeháková.

Fotogalerie 1.dne (klikněte)