Slunečné pozdravení z druhého dne našeho tábora!

15.07.2013 07:24

Dnes jsme se probudili do krásného, slunečného rána. Na obloze ani mrak a tak, hned po snídani, hygieně a úklidu pokojů, odstartoval dopolední program. Těsně před ním, se ještě stihlo vedoucími obodovat úklid.

Každý artista musí mít dostatečnou fyzičku, aby zvládl svá čísla v manéži a nebyl bez práce. Takový malý, horský a kruhový trénink si dnes vyzkoušeli i táborníci! Jednalo se o 5 stanovišť, kde se snoubila síla s koordinací pohybu či s rychlostí… Výskoky, rychlobruslení, schody, trakaře a nejméně populární a legendární pahorek.

Lehká svačinka dala unaveným svalů prostor zregenerovat a poté se připravila zajímavá opičí dráha, ve které nechyběly přeskoky, podlézání, slalom. Každý sice bojoval primárně sám za sebe, ale ve výsledku se nejlepší dva časy z družstev sčítaly. Mezi jedničky a nejmrštnější cirkusáky patřil v mladších tábornících Vojta Pergel a Bára Jeřábková. Ve starší kategorii obsadili první místa Vojta Blažek a Terka Konšelová!

Gratulujeme!

Klasický nedělní oběd – knedlo, vepřo zelo všem moc chutnal a po poledním klidu jsme tak plní energetických zásob vystartovat na další etapu našich táborových her.

Lesy a louky okolo naší chaty přímo vybízejí k hraní a blbnutí! Družstva si ve hře „Po slepu“ vyzkoušela, jaké je to složité bez zrakového vnímání a jejich vedoucí, zase verbální „ovládání“ a navádění družstva.

Další zajímavou hrou byl „Fotbal na modré“. Jedná se o slalom s fotbalovým míčem, kde se táborníci snaží na co nejméně kopů, ovládat míč mezi kužely.

Opravdu krásné počasí nás vybízelo i k odpočinku na louce pod Lovčenkou, kde jsme se slunili, odpočívali na balících voňavého sena a pozorovali cyklisty-sjezdaře, jak se řítí připravenou tratí vzhůru dolů.

Večeře byla pro všechny zasloužená. Ve chvílích osobního volna si táborníci „odfrkli“ a v podvečer proběhlo slavnostní vyhlášení denních výsledků.

Večer už patřil hudbě, tanečním hrám a zábavě. Nechyběla známá „Židlovaná“ či tanec na novinách a další oblíbené hry.

Děti ještě večer prošly mycí linkou a teď již sní o dalších hrách a soutěžích, které jim vedoucí připravují.

Přejeme všem hezký den!

Michal Hrstka

-----------------------------

Průběžné výsledky - neděle 14.7.2013 (klikněte)

Fotogalerie dne (klikněte na foto)