Krakonš a lyžníci - soustředění plavců 1. družstva se povedlo na 200%!

17.03.2013 20:05

Není lepšího rozloučení se zimní sezónou, než na běžkách v Rokytnici nad Jizerou!

S laskavým svolením pana ředitele Gymnázia Nymburk a díky dobrosrdečnosti pana trenéra, vzniká na chatách RSG zajímavá tradice!

V pořadí již druhý ročník jarního, kondičního soustředění, úspěšně a s úsměvem, absolvovalo 11 plavců 1. družstva Lokomotivy Nymburk, jmenovitě – Adéla Dobrkovská, Tereza Jeřábková, Simona Němcová, Bára a Terezka Konšelová, Klára Kotrmanová, Bára a Kuba Řehákovi, David Noll, Pavla Zábrahová, Marek Žárský a Eliška Zelená ze SOPKo.

Za nádherného počasí, které panovalo po celý víkend, se plavcům dařilo překonávat sama sebe a zdokonalovat běžeckou techniku a to jak v upravených stopách, tak i ve volném terénu. Sněhová peřina byla dostatečná (80cm) a tak i pády se stávaly bezbolestnou záležitostí (víceméněJ)..

V pátek proběhlo seznámení s lyžařskou výzbrojí v podobě známého kolečka kolem „Čerťáku“ v Harrachově. Do deníčku si píšeme prvních 10 km. Večer regenerujeme, bavíme se a pouštíme si filmek..

Sobotní ráno, vymetená a azurová obloha dává Michalovi jasný signál, aby plavcům ukázala krásy hřebenových túr! Sedáme na lanovku směr Lysá Hora a míříme směr Růženčina zahrádka. Nový sníh se třpytí a my si užíváme krásného dne na vrcholcích západní části Krkonoš! Kotel, Zlaté návrší, Labská bouda i louka,Vosecká bouda… Sjezd na Krakonošovu snídani a dál přes Mumlavu až do Harrachova, kde právě probíhalo tradiční rozloučení Krakonoše se zimou. Lanovka nám pomohla udržet poslední síly, které byly nutné pro přesun z Čerťáku, přes Studenov až na Horní Rokytnici. Unavené nožky, opálené tváře a krásné zážitky, tak to byla „naše“ skvělá sobota!

GPS ukázala slušných 29 km!

Nedělní trénink směřoval z Rokytnice na Krakonošovu snídani, tvz. Kládovou cestou. Nekonečné stoupání a pak zasloužený sjezd i občerstvení na Ručičkách! GPS hlásí 13,5 km… Po příjezdu balíme a pomáháme s úklidem chaty. Přicházejí první rodiče plavců a nastává loučení… Odpoledne odjíždíme domů…

V součtu přes 50 naběhaných kilometrů, slunečné počasí, prima parta plavců a instruktorů…To je výsledek dalšího ročníku našeho lyžařského soustředění!

Téměř všichni plavci si dokázali, že na lyžích jsou jak doma a že tento příjemný doplněk, klasického plaveckého tréninku má svůj význam i smysl.

Poděkování všem plavcům i Krakonošovi za velmi příjemný víkend!

Spokojený tren. Michal Hrstka

Sobotní trasa na iSki (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na konkrétní den)

Pátek 15.3.2013

Sobota 16.3.2013

Neděle 17.3.2013