Prší, prší, jen se leje! Den třetí – FC 2015

19.08.2015 12:11

Obecně mají plavci rádi vodu, je to jejich přirozené prostředí, ale čeho je moc, toho je příliš…

Úterní probuzení do bubnování kapek vody a kaluží velkých, jak přehrada Lipno, přidělalo drobnou vrásku do tváří vedoucí…

Ale ne na dlouhou, program dne se pozměnil a po dobré snídani a úklidu se plavci pustili do zvyšování své kondice a to při kruhovém tréninku. Na pěti stanovištích, v teple a v suchu posilovali horní i dolní končetiny, břišní svaly… A tak stále dokola!

Po protažení a svačině nastala klidnější část, kdy probíhal hodinový rozbor plavecké techniky našich plavců na video ukázkách, pořízených na prvním tréninku. Doufejme, že se z toho plavci poučí!!!

Po obědě a poledním klidu jsme se šli, zcela dobrovolně, proběhnout na 4 km do deště. Jiná možnost nebyla. Po usušení a svačině se v hangáru vedle hlavní budovy postavila střelnice a plavci si nejprve vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky a pak proběhl střelecký závod na 10x ran do terčů.

Nejlepší „nástřel“, tj. 88 bodů měla Terka Jeřábková a v mladších Míša Hájek, rovných 80 bodů.

Gratulace!

Po večeři nás uvítal na dalším plaveckém tréninku, bazén SC. Dnes bylo hlavním cílem, zaplavat slušně test na 100m VZ. V dalších 3km se plavci věnovali technice a vytrvalosti.

Večerní program byl opět klidnější a v rámci osvěty o čistém sportování, se nejprve plavci seznámili s pojmem doping a dále pak shlédli film „Fair play“.

Unavení celým dnem a za vytrvalého deště jdeme spát…..

(mh)