Překrásný výlet na pramen Labe, aneb když se Krakonoš nezlobí..

17.07.2013 06:27

Lanová dráha, 19,88 kilometrů v nohách, převýšení  1547m a spousta zajímavých cílů, jako je Kotel, Vrbatova bouda, pramen řeky Labe Tak to byl náš dnešní výlet za poznáním západního konce Krkonoš!

Prodloužený noční klid a posunutý budíček dost jasně předznamenával, že se dnes bude dít něco náročného, krásného…

Slunečné, krásné ráno budilo nás a ve všech tábornických dušičkách byla jasná vize, která hold na každém táboře přijít musí, celodenní výlet!

První úsek našeho výletu nebyl nijak náročný, protože se celý tábor pohodlně usadil na sedačky lanové dráhy a nechal se vyvézt na úroveň chaty Lovčenky. Cesta to byla dobrodružná a dlouhá…

Po vystoupení jsme se vydali směr Ručičky a Dvoračky. Tam byla první odpočinková přestávka. Příjemné osvěžení vystřídalo drtivé stoupání na Růženčinu zahrádku, kde většina účastníků dorazila s výraznou dávkou potu na čele. Odbočku přes Harrachovy kameny jsme se dostali k Mohyle Hanče a  Vrbaty. V letošním roce je tomu právě 100 let, co oba zahynuli při lyžařských závodech na Zlatém návrší.

Poblíž Vrbatovy boudy jsme pak rozbili stan a pustili se do připraveného oběda. Lenošení v trávě bylo sice moc příjemné, ale nás ještě čekal Pančavský vodopád, Labská bouda a náš hlavní cíl, prameniště řeky Labe.

 U pramene Labe byla vybudována symbolická studánka. Také jsou zde umístěny mozaikové znaky všech důležitých měst na Labi v Čechách i Německu. Lokalita je to natolik krásná a symbolická, že by každý obyvatel naší země, v kterého je to silách, jej měl spatřit na vlastní oči alespoň jednou za život. A tak se i stalo…

Jako poděkování za podaný výkon a uznání od vedoucích, obdržel každý táborník na prameništi, pamětní „táborovou placku“.

Cesta z kopců nám ubíhala dobře a se zmrzlinovou zastávkou na Štumpovce, to bylo super!

Na chatě již vonělo kuřátko a zasloužená večeře chutnala všem!

Po večeři a osobním volnu byl ještě odehrán „Cirkusový dvojboj“, při kterém vznikly nádherné plakáty a pozvánky na cirkusová vystoupení.

Důkladná hygiena všech táborníků a pak už jen hezké sny…

Tak končil další nádherný, táborový den!

Děkujeme, pane Krakonoši!

Michal Hrstka

------------------------------

Profil trasy - aplikace Endomondo (klikněte)

Fotogalerie dne (klikněta na foto)