PRAHA 2012 přinesla pro náš oddíl 4 medaile!

03.06.2012 12:03

Mekka českého plavání – areál plaveckých sportů v Praze 4 Podolí přivítal o víkendu  2.-3.6.2012 plavce na tradičních, mezinárodních závodech na otevřeném bazénu – PRAHA 2012.

Lokomotivu Nymburk reprezentovalo v sobotu pouhých 6 plavců z řad I. družstva:

Jakub Řehák, Vojta Blažek, Klára Kotrmanová, Julie Pokorná, Šárka Vosecká a Pavla Zábrahová.

Předpovědi počasí strašily před nepřízní, deštěm a chladem. Skutečnost však byla podstatně příjemnější a plavci si sluníčkový den náležitě užili!

První plavkyní LoNy, která si vystoupala pro cenný kov a užila si minutu slávy při slavnostní ceremonii byla Julie Pokorná, která vyplavala 2. místo na 200P!

V rychlém sledu se na zlatý znakařský trůn vyšvihla Šárka Vosecká, na trati 100Z. Po dlouhé polední přestávce se rozjel další kolotoč závodů a ani tam nechyběli plavci Lokomotivy na stupních vítězů!

Na nejkratší přsařské trati (50m) si na medaili dosáhli: Šárka Vosecká – 2. místo a Vojtěch Blažek- 3.místo!

Velká gratulace všem medailistům!

Krásné pocity, když vám „patří“ na malý okamžik celé Podolí!

Škoda, že jsme byli ochuzeni o další plavce ročníků 1999 a zejména 2000 (Felgr, Mourková), kde jsme mohli úspěchy Lokomotivy Nymburk ještě navýšit!

Další plavci našeho oddílu si v těžké konkurenci sice na medaile „nesáhli“, ale pokořili nejeden osobní rekord a celý závod si v poklidné atmosféře náležitě užili.

K vidění byli reprezentanti ČR,  splněné limity na OH v Londýně i dva nové české dorostenecké rekordy Jana Micky na trati 1500K (mezičas 800K- 8:12,85 a cíl v čase 15:28,49)!

Komediální vložku zařídil i trenér M. Hrstka, když se dobrovolně přihlásil a „odplaval“ závody na 50K a 50M.

Toto všechno se událo za 12hodin na podolském bazénu a plavci i trenér odjížděli po 20:00hod. znavení směr Nymburk.

Poděkování náleží i autodopravcům, kteří nám ochotně pomohli! Řidiči:Kuba Řehák, Petr Zábraha a Broňa Pokorná.

PRAHA 2012 byla také poslední generálkou před Mistrovstvím ČR a nedopadla vůbec špatně!

Hodně štěstí a hlavně zdraví, které musí do MČR všem vydržet!!!!!!!!!!!

"Díky všem plavcům LoNy, bylo mi s vámi na závodech hezky!"

tren. Michal Hrstka

************************************************************

 Slovní hodnocení plavců 

Vojta Blažek

Příjemné překvapení v podobě překonání osobáků na všech odplavaných tratích a jako bonus hezká bronzová medaile. Uvidíme, jak se nám povede „republika“. Vojta je bojovník a tak jistě mile překvapí!

Klára Kotrmanová

Klárce na těchto závodech nelze odepřít velké snažení, které vyústilo v překonání dvou osobáků a vylepšení přihlašovaných časů na dorosteneckou republiku. Škoda, že se takové snažení neprojevuje soustavně a také se nám nechce brzy ráno vstávat.

Julie Pokorná

Každá medaile plavce podpoří v touze po dalších. Julča je tím příkladem. Po vleklém zranění se závod od závodu zlepšuje. Moc bych Ti přál účast na MČR!

Jakub Řehák

Neúnavný vytrvalec  a ikona  nymburské Lokomotivy! Kuba i přes náročné studium na ČVUT ještě zvládá plavání a jsem moc rád, že se účastní i závodů a nic nevzdává! Díky kamaráde!

Šárka Vosecká

Další ukázkový „model“ pro všechny plavce, kteří nemají dosti morálně-volních vlastností. Šárka po vleklé nemoci naskočila do plného tréninku a i když občasně naskočily slzičky, nic nevzdala a teď sklízí úrodu. Vydrž Šárko, republiku si určitě užijeme!

Pavla Zábrahová

Pavla, byť by se už dávno mohla věnovat i jiným koníčkům, sportům a tak, na plavání nezanevřela a stejně jako u Jakuba,  jsem moc rád, že jí mám stále ve svém týmu!

 

************************************************************

Výsledky (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)