Plzeňský vytrvalec 2014 - Terezka Konšelová veze zlato, Bára Jeřábková stříbro a David Noll dva bronzy! Přidány výsledky!

16.03.2014 10:22

Výstižnější titulek si po závodech nemůže trenér, plavec ani rodič více přát!

Mezinárodně obsazené a prestižní závody Plzeňský vytrvalec, tak to je utkání desítek plaveckých klubů z celé České republiky!

Krásnou ozdobou celých závodů byla česká reprezentantka Simona Baumrtová, která že nejen rozdávala úsměvy, ale ukázala mladým plavcům, jak plnit limity na ME v Berlíně. Krásný čas 01:02,25 a splněný limit na 100Z byl famózním zážitkem pro všechny diváky!

Lokomotiva Nymburk do letošního ročníku nominovala nejen ostřílené matadory, ale trenéři dali šanci i našim mladším plavcům, kteří si „dlouhé“ bazény začínají pomalu testovat.

V celkovém počtu 13 plavců a dvou trenérů a 4 aut se skupina dostala bez větších komplikací přes republiku až do Plzně. 

Po klasickém boji o místa a rozplavání, se již ozýval v pravidelných intervalech klakson Omegy a závody běžely.

Zajímavé uspořádání závodů daly možnost blýsknout se jak sprinterům, tak i středo i dlouhotraťařům. Tratě na 800K a 1500K jsou velkou výzvou, ale i strašákem, se kterým se každý plavec musí poprat po svém.

Naši plavci však v sobě mají spíše "jamajské geny" a tak se LoNy dařilo na kratších tratích.

V dopoledním programu medailové posty hájil David Noll, který v letošním roce bojuje nejen s časem, ale i s dvouročníkem ml. dorostu (98-99).

I tak uspěl a na tratích 200Pz a 50K vyplaval bronzové medaile!

Velká gratulace a obdiv, Davide!

V odpoledních závodech se více dařilo našim plavkyním.  Báře Jeřábkové se v nejmladší kategorii 2004, podařilo vyplavat krásné 2. místo na trati 100P!

Gratulujeme Baru!

Jistou satisfakcí za všechny choroby, byl krásný závod Terezky Konšelové! Na své nejoblíbenější trati 100P, získala s přehledem zlatou medaili!

Taktéž velká gratulace a přání pevného zdraví, Terezko!

O malý kousek a na nepopulárním, 4. místě dohmátl na trati 200Pz Adam Němec či Michal Hájek na trati 100P.

Další plavci se pohybovali na středu či v druhé části výsledkové listiny, byť si někteří odváželi nové osobní rekordy a cenné zkušenosti.

Poděkování náleží mé spolupracovnici a trenérce Daně Němcové, která vedla naše mladší plavce a pak také paní Lence Černé a Monice Dobrkovské za odvoz dětí do i ze z Plzně!

********************************************

Na závěr si však nemohu odpustit poznámku, že celkový přístup k tréninkům i závodům (docházka, tréninkové nasazení, chuť trénovat, chuť závodit, překonávat svá maxima), včetně chování k trenérům i ostatním plavcům, bude ZÁKLADNÍM a HLAVNÍM KRITÉRIEM nominace na výběrové závody.

Bohužel se tato poznámka tu musela objevit, protože registrujeme poznámky plavců i některých rodičů o nominacích…..

Michal Hrstka

********************************************

Výsledky – komplet sobota (klikněte)

Výsledky plavců LoNy - kliněte

Fotogalerie (klikněte na foto)