Plavci I. družstva trénovali na horách!

11.03.2012 18:25

O víkendu ( 9.-11.3.2012) se splnil jeden z tajných snů pana trenéra!

Z jednoduchého nápadu, do kterého zapadla celá řada dalších důležitých faktorů, se téměř bezbolestně ocitlo I. družstvo na lyžích v Rokytnici nad Jizerou.

Hlavním cílem tohoto minisoustředění bylo zlepšit fyzickou kondici plavců a také zpestřit monotónní tréninky v bazénu. Jedenáct plavců „nafasovalo“  v pátek odpoledne běžky a hned vyrazilo na běžecké tratě.

V pátečním tréninku se vydali na Dvoračky a Štumpovku, Ručičky a Čertovu pláň. O nepsaném pravidlu, že běžky nejsou tak poslušné jako sjezdovky, se seznámil úplně každý….

Druhý den se vyrazilo na delší trasu, která vedla z Horních Domků přes Ručičky, Krakonošovu snídani až do Harrachova. Krásné scenérie a spousta sněhu dotvářeli pohodovou atmosféru. Při zastávce U Lišáka se každý dle chuti občerstvil a zahřál (krbová kamnaJ).  Skokanské můstky zbudily u plavců obdiv. Lanovka nám pomohla překonat extrémní převýšení a ušetřila také síly do posledního úseku na Studenov a Ručičky. Závěrečný sjezd k chatě jsme si také užili a pak už užívali tepla chaty Gymnázia Nymburk,  kde byla naše základna. V podvečer se relaxovalo, jezdilo na pytlích a ježdících a hrál ping-pong.

Nedělní probuzení bylo bohužel do mrholení a tak se lyžování odvolalo.  Před polednem jsme zabalili věci, uklidili chatu a vyrazili domů.

Velké poděkování náleží všem plavcům za bojovnost na běžkách i za vzorné chování na chatě!

Osobně děkuji Báře a Kubovi za velkou pomoc s organizací celé akce a také paní Veckové, panu Blažkovi, panu Felgrovi a panu Mourkovi, za pomoc se zajištěním dopravy z hor.

Soustředění se vydařilo a třeba nám zrodila nová tradice….

SKOL!

Michal Hrstka

Fotogalerie (klikněte na obrázek)