Pan PLAVEC David Noll aneb historicky nejlepší představení nymburského plavce na Mistrovství České republiky! Přidána videa ze závodů!

10.12.2012 08:22

Během víkendu 8.-9.12.2012 proběhlo Zimní mistrovství České republiky 12-14ti letého žactva.

Lokomotiva Nymburk měla svá želízka pouze na dvou místech a to v Trutnově –Štěpán Felgr,  r.n. 2000 a v Jihlavě – Vojta Blažek a David Noll(r.n. 1999). V Kopřivnici „díky“ přestupu Šárky a Elišky do SOPKo jsme z ročníku 1998 neměli žádného plavce.

V Trutnově se Štěpán Felgr vytáhl na tratích 100M a 400PZ, kde v novém osobním rekordu obsadil shodně 6. místo. Do první desítky, a to na 7. místě dohmátl taktéž v nové osobním rekordu, na trati 200M. V dalších disciplínách se již neobjevilo nic neočekávaného a tak se tímto pro Štěpána Mistrovství zakončilo. Rezervy, které jsou v něm ukryté, se budeme snažit vytěžit v letní sezóně.

Díky Štěpáne!

Do Jihlavy se vydala dvojice plavců ročníku 1999 – Vojta Blažek a David Noll.

Vojta se moc dobře nesetkal s nejlepší formou a pouhé dva osobní rekordy a umístění v druhé polovině startovního pole jsou toho důkazem. Fyzická kondice se musí sloučit s dotaženou technikou, což bude taktéž úkolem pro trenéra a plavce samotného v letní sezóně.

David Noll, který byl ještě před 14 dny vyřazen z veškerého aktivního pohybu, se pod rukama pana fyzioterapeuta Kličky, vrátil do té NEJ formy a předvedl filharmonický koncert, který zaskočil i jeho největší konkurenty!

Po sobotním, dopoledním programu, kde se pouze „oťukával“ na nové trati 100P  (7.místo) a 100PZ nevděčné, 4. místo se odpoledne a v neděli dopoledne proměnil v dravce, který si již svou medailovou „kořist“, nenechal v dalších 4 startech ujít!

Na 200PZ se umístil na 3. místě, na tratích 50K a 100K těsně na 2. místě a na trati 100M byl David zlatý!

Famózní osobní rekordy, postup do SCM, celkem 4 medaile a titul Mistr České republiky, tak to bylo představení, které vhánělo slzy dojetí i panu trenérovi!

Bylo to nejúspěšnější představení našeho plavce v 50leté historii oddílu a velké poděkování za něj, Davide!

Poděkování náleží Štěpánovi i Vojtovi, kteří se nominovali na MČR a jisto jistě předvedli to nejlepší, co v sobě v dané chvíli měli.

Díky patří i Zděňku Felgrovi za vedení Štěpána na Mistrovství v Trutnově.

V neposlední řadě velké díky i paní trenérce Ivaně Řehákové, za příkladné vedené tréninky a všem opravdovým kamarádům, kteří nám drželi palce!

Zimní mistrovství je již minulostí, ale moc krásnou a tak nechejme ty opojné chvilky úspěchů a vítězství doznít a užít si je...

Hrdý trenér Michal Hrstka

-------------------------------------------

Výsledky závodů (klikněte)

Videa ze závodů a ceremoniálů (klikněte)

Fotogalerie - Jihlava (klikněte na foto)