Neratovické sprinty 2015 - hodnocení trénérů

19.01.2015 07:11

Neratovický viceboj!

Trojlístek nejmladších plavců ve složení Simona Dobrkovská (2006), Matyáš Kubát(2005) a Matyáš Vejtruba(2005) odjížděl na  závody, aby se rozkoukal ve světě „velkých plavců“!  

Simona ve své kategorii nenašla přemožitelku a vyplavala vítězství v trojboji ( 50Z,50P,50K). Druhou zlatou medaili získala na trati 100VZ.  Matyáš Kubát doplaval v trojboji druhý a k tomu přidal zlato z disciplíny 100Z. Matyáš Vejtruba si spravil chuť po diskvalifikaci na 50P dvěma bronzovými medailemi z tratí 100VZ a 100Z. Velká gratulace pro benjamínky!

Michal Hájek výrazně posunul svá osobní maxima, ale vyplavat medaile ve čtyřročníku (2003 – 2001) bylo takřka nemožné.

Jakub Vejtruba  a Jan Černý(2002) také bojovali v čtyřročníku a podařilo se jim zlepšení.

Naše dvatisícejedničky Tereza Jeřábková a Eliška Rašková závodily po delší odmlce zapříčiněné zdravotními problémy a plavaly na hranici svých možností. Adam Kubát  zcela nevyužívá potenciál svých možností a tudíž jeho výsledky by mohly být lepší.

Svoji plaveckou premiéru ve světě  dorostu a dospělých zvládla na jedničku Barbora Konšelová (2000), která se postarala se o veliké překvapení, když na  trati 100Z stanula na stupních vítězů společně s reprezentantkou ČR a účastnicí OH  Barborou Závadovou. Bronzová medaile na krku naší Báře v takové společnosti velmi slušela. Velká gratulace! Jen tak dál!

Simona Němcová (2000) má také za sebou premiéru ve světě plaveckého dorostu a dospělých. Dokázala proměnit poctivě naplavané kilometry na bazéně v osobní rekordy a zasluhuje pochvalu.

Nejvíce cenných kovů se tradičně čekalo od Davida Nolla (1999), který nezklamal a v silné konkurenci zvítězil na trati 100PZ a 100M, stříbro bral na trati 100M a bronzová medaile ze čtyřboje mu utekla pouze o 2 desetiny. Velká gratulace patří i Davidovi.

Naše nejzkušenější plavkyně Klára Kotrmanová (1997), jejíž tělo je spíše stavěno na delší tratě, díky svému poctivému přístupu k tréninku, zlepšila na mnohých tratí svá osobní maxima a zasluhuje pochvalu.

Děkuji plavcům za předvedené výkony, paní Lence Černé, která byla na těchto závodech mou pravou rukou, a všem rodičům za zabezpečení  dopravy do Neratovic.

První závody letošní sezóny máme úspěšně za sebou a všichni doufáme, že se nám bude dařit i nadále, protože spolupráce rodiče, plavci a trenéři je na výbornou!

I.Řeháková