Návštěva reprezentanta ČR Tomáše Havránka

15.05.2015 23:57

V pátek 15. května si s 1. družstvem přišel zaplavat náš odchovanec Tomáš Havránek (1994), který je trojnásobným mistrem ČR dorostu na tratích 200VZ,200M a 100M a mistr ČR dospělých na trati 200VZ. Tomáš  v současné době trénuje ve vysokoškolském centru (VSC) pod vedením Jaroslava Strnada.

Srdce trenérů i plavců potěší, když si účastník MEJ, ME i MS vzpomene na oddíl, kde začínal svoji plaveckou přípravu a který úspěšně reprezentoval až do doby, než přestoupil na sportovní gymnázium v Praze. Doufáme, že v jeho šlépějích půjde i náš současný plavec David Noll (1999), který se po ukončení letní sezóny chystá rovněž do Prahy na sportovní gymnázium.

Po rozplavání a několika rychlých úsecích se Tomáš věnoval plavcům 1. a 2. družstva. Nejprve jim zdůraznil, že nedílnou součástí k získání rychlosti je také razantní práce nohou, výrazné vyvlnění po obrátkách a především start. Dále jim vysvětlil a ukázal správné pohyby rukou a nohou při motýlu. Po teoretické části následovaly ukázky ve vodě s komentářem trenérů. Závěr tréninku patřil fotografování.

Všichni Tomášovi přejeme spoustu plaveckých úspěchů a budeme se těšit, až k nám zase zavítá a podělí se o své plavecké zkušenosti.

I. Řeháková

 

Fotografie najdete ve fotogalerii.