Lokomotiva Nymburk ve zlatém opojení! Tereza Konšelová a Michal Hájek jsou dvojnásobní Mistři České republiky!

04.12.2016 22:09

První prosincový víkend přinesl celkem tři vrcholy plaveckých, žákovských kategorií,ročníků 2002 – 2004, Zimních mistrovství žactva 2016.

Plavci ročníku 2002 se utkali na bazénu v Trutnově, kde náš oddíl hájila Bára Jeřábková.  

V celkem třech kraulových disciplínách si vyplavala sice umístění až v druhé polovině startovního pole, ale na 200m kraul a 400m kraul má nové, velké osobní rekordy!

Díky Baru za reprezentaci a také vše NEJ, k dnešnímu svátku!

Nejblíže od rodného města Nymburka, to měli plavci ročníku 2003, kteří „bojovali“ na novém bazénu v Mladé Boleslavi.

Jediným avšak velice úspěšným reprezentantem Lokomotivy Nymburk byl Michal Hájek.

Byť  byl průběh sezóny  bez  velkého progresu, Michal v sobě našel  vnitřní sílu a mile překvapil! A to jak na kvalifikačních závodech v Příbrami, tak i na vlastním Mistrovství  ČR!

Jeho oblíbené prsařské disciplíny 100m i 200m se nesly v duchu jasného vítězství!  Svým soupeřům ukázal záda a s fantastickými, novými osobními rekordy, si přiváží dvě ZLATÉ medaile a dva tituly „Mistr České republiky“!

Do sbírky ještě přidal dvě 5. místa na 100m a 200m polohový závod a 6. místo na 100Z.

Děkujeme za velice, velice milé a cenné zlaté medaile, Michale!

Plavci ročníku 2002 se vydali do daleké Kopřivnice, aby tam na krytém bazénu, poměřili své síly a také se hezky rozloučili se žákovskou kategorií, která jim tímto mistrovstvím, končí.

Náš oddílu zde reprezentovali Tereza Konšelová a Jakub Vejtruba.

Jakub se i s mírnou virózou představil na třech tratích – 100m a 200m prsa a 400K. V těžké konkurenci si vylepšil svá umístění oproti nominacím a na nejdelší prsařské trati si vylepšil svůj nejlepší zaplavaný čas.

Tereza odjížděla do Kopřivnice s vědomím, že její kvalifikace ji předurčuje k medailovým postům. Tuto nezávidihodnou pozici však Terka zvládla na výtečnou a na prsařských tratích nedala svým soupeřkám žádnou šanci!

Stylem „ START – CÍL“, doplavala úspěšně za svým zlatým snem a je tak dvojnásobnou Mistryní České republiky na tratích 100m a 200m prsa a to i v nových osobních rekordech!

Další závody – 100PZ, 200PZ, 100Z a 200Z zvládla velice slušně a umístila se v první desítce.

Velká gratulace Terezce a díky Jakubovi, že závody absolvoval se ctí!

Zimní mistrovství jsou krásnou minulostí a díky plavcům i trenérům, jsou psány zlatým písmem a vejdou do dějin nymburského plavání, jako jedny z nejúspěšnějších!

Velké poděkování paní trenérce Ivaně Řehákové za společné vedení (byť někdy nelehké) všech plavců a také aktivním rodičům – panu Davidu Hájkovi a Štěpánu Jeřábkovi, kteří  nám pomohli organizačně zvládnout všechna tři mistrovství v jednom víkendu.

Hrdý trenér Michal Hrstka

************************************

Výsledky plavců LoNy – komplet 2002-2003-2004 (klikněte)

Výsledky komplet - www.statistikaplavani.cz

Fotogalerie - Kopřivnice (klikněte na foto)