Litoměřický kalich - Matyáš Kubát 2x zlatý, Michal Hájek a Bára Jeřábková neodjeli s prázdnou

06.02.2016 20:52

V sobotu 6. února se plavci z blízkého i širokého okolí setkali v Litoměřicích, aby si zde poměřili síly.


V silné konkurenci se naši plavci neztratili a dokázalivyplavat celkem 9 medailí.

Svého přemožitele na znakařských tratích nenašel Matyáš Kubát (2005) a dvakrát stanul na stupních vítězů se zlatou medailí. 

Nejpilnějším sběratelem cenných kovů se z našeho oddílu stal Michal Hájek (2003).
Dvě stříbrné medaile vyplaval na tratích 50P a 100VZ a tři bronzy na tratích100Z, 100P a 50Z.

O velké překvapení se postarala Barbora Jeřábková (2004), která neuvěřitelně zlepšila techniku především v kraulových disciplínách a zaslouženě jí patří dvě bronzové medaile z tratí 50VZ a 100VZ. Báře se navíc podařilo proměnit každý start v osobní rekord. Jen tak dál Báro!

Medailistům gratulujeme!

Jakub Vejtruba (2002)překonával osobní rekordy jak na běžícím páse, avšak konkurence byla tak veliká, že výkony nestačily na stupně vítězů.  Kuba pilně trénuje a my věříme, že se brzy jeho snaha promění v medailová umístění. Za zlepšení plavecké techniky a píli na tréninku zasluhují pochvalu i Matyáš Vejtruba (2005) a Vojtěch Pergel (2005).

Lucie Kopecká a Jan Černý (oba roč. 2002) se v letošní sezóně zatím hledají. Jejich výkony byly rozpačité a my pevně věříme, že v nadcházejících závodech se jim bude dařit lépe. Vždyť letní sezóna teprve začíná.

Děkuji plavcům za předvedené výkony a trojlístku řidiček (paní Černé, Kubátové a Skořepové) za zabezpečení dopravy tam i zpět.

Fotografie naleznete ve fotogalerii.

Výsledky budou uveřejněny po dodání pořadatelem.

I.Řeháková