Letní přebor Středočeského kraje žactva Kladno - 8 medailí pro naše plavce!

02.06.2014 22:15

Krajáky očima trenéra

V sobotu vyrazila výprava čítající 10 plavců na krajské přebory na Kladno.

Dalších 6 plavců zůstalo doma a to z důvodu 100% nepřijetí či přijetí na 1-2 starty, což pro 2 dny strávené na bazénu je žalostně málo.

Kupodivu při diskuzích s plavci, nejevili žádnou lítost a fakt, že si hledají další možnosti, jak využít svůj volný čas jinak než plaváním, je chvályhodné.

Opravdu nastává čas, kdy pro plavce, kteří se nekvalifikují ani na kraj, není v I. družstvu místo.

Pojďme se ale podívat na přijaté plavce a jejich výkony.

Honza Černý – prsařské disciplíny OK, celkem 2x 3. místo, celkově více aktivity do závodu, 7x OR! Tak to má být a velká gratulace!

Adéla Dobrkovská – střední a delší tratě jí sedí víc, vidno jest i na OR, např. pěkná 200PZ. Výkony jak na houpačce, podobně jako intenzita tréninků. Nevdával bych to Aduš!

Ilja Hendrych – po 14ti denním, tréninkovém výpadku docela slušné výkony, bohužel bez medailových umístění, ale padly nové OR!

Bára Konšelová – nejstarší ročník plavkyň je plný konkurence, který bohužel nebezpečně odskakuje od Bářiných výkonů… Hold konkurence a čert nikdy nespí! Ani tak se nedá upřít Bářino snažení na trénincích!

Tereza Konšelová – malá, ale šikovná! Dokáže své blízké rozesmát, ale i rozplakat.. Nejvíce medailí z Lokomotivy! Gratulace Terko!

Adam Kubát – energie vložená spíše do aktivit kolem bazénu a do lotrovin, což je patrné z výsledků, resp. z počtu osobáků. Složitá komunikace v dialogu trenér – plavec. Ani na trénincích není vidět nasazení a chuť , překonávat.. Spíše jde o přežití tréninků.

Bára Parschová – nízká tréninková docházka se odráží na výkonech je na samé hranici únosnosti hodné plavce I. družstva.

Sabina Podroužková – nemoci hold nechodí po horách, ale po lidech. Plným douškem vybraná smůla v tomto letním, závodním cyklu. Tak snad bude na podzim lépe! I tak byla vidět bojovnost, přetavená v nové osobáky!

Eliška Rašková – bojovnice a velká! Podobně jako Terezka se ale „pere“ se závodnicemi, které je svým habitem výrazně přerůstají. I tak slušně odplavané závody a celá řada osobáků.

Jakub Vejtruba – v březnu fraktura HK, pak rehabilitace a nějaká drobná nachlazení. To je velice těžký nástup do rozjeté sezóny. I tak se zadařilo a dvě medaile na krajákách cinkly! Gratulace, Jakube!

Letní, krajské „prověrky“ byly po letech „hubené“ na medaile, ale u většiny plavců se výkony lepší, což je patrné z nových osobních rekordů.

Takových plavců si vážíme a budeme s nimi i v další sezóně rádi pracovat!

V současné chvíli se rozjíždí přihlášky na Mistrovství ČR a tak přejeme všem nominovaným plavcům Lokomotivy Nymburk hodně štěstí a maximum přijatých startů!

Michal Hrstka

Poděkování všem řidičům a řidičkám za pomoc s dopravou na závody!

***********************************

 

Letní přebor Středočeského kraje žactva byl pořádán tradičně na Kladně v sobotu 31.5 a neděli 1.6.2014.

Pro naše barvy 8 medailí vyplavali tito plavci:

Zlato: ---------

Stříbro :

Konšelová Tereza – 100P, 200P, 200Z

Vejtruba Jakub – 100K

Bronz:

Černý Jan – 100P a 200P

Konšelová Tereza – 200PZ

Vejtruba Jakub – 100PZ

Gratulace medailistům!

Více komentářů zítra.

M.H.

***********************

Výsledky plavců LoNy (klikněte)

Výsledky komplet (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)