Letní mistrovství ČR žactva přineslo dvě stříbra Davidu Nollovi! Doplněno!

18.06.2012 18:01

Letní mistrovství České republiky přineslo Lokomotivě Nymburk dvě stříbrné medaile!

Dvě stříbra, spousta osobních rekordů, ale i nešťastných 4.-5. míst i diskvalifikace!

Tak to všechno nabídl plavcům Lokomotivy Nymburk, vrchol letní plavecké sezóny - Mistrovství České republiky žactva!

Mladší žákovská kategorie (ročník 2000) měla svou „republiku“ na krátkém bazénu v Prostějově, kde nás reprezentovali dva plavci: Štěpán Felgr a Daniela Mourková.

Za podpory svých rodičů si vedli na samé hranici svých možností a s přehledem se dostali do první desítky na svých hlavních tratích.

Štěpán Felgr hned v prvním závodě 200 motýlek dohmátl na „nešťastném“, ale zároveň velice solidním 4. místě!

Jisté rozhození a zklamání se pak podepsalo na dalších výkonech a jiskra přeskočila až na 400 polohový závod, kde se Štěpán probojoval ještě jednou do TOP 10. Nový osobní rekord a celkové 7. místo bylo hezkým rozloučením s Mistrovstvím!

Daniela Mourková se na Mistrovství představila na dlouhé polohovce (400m) a  kraulových tratích – 100,200,400 a 800 metrů, kde ji nejlépe „sedla“  ta nejdelší, kde si v novém osobním rekordu doplavala pro krásné 6. místo! Osobní maximum překonala také na trati 100 kraul.

Starší žákovská kategorie (ročník 1998 a 1999) měla svou „republiku“ na dlouhém bazénu v  malebných Českých Budějovicích, kde nás reprezentovalo kvarteto plavců: Vojtěch Blažek, David Noll, Šárka Vosecká a Eliška Zelená.

Vojta Blažek se představil na svých oblíbených písařských tratích a v dlouhé polohovce. Ve všech startech pokořil svá maxima na dlouhém bazénu a umístil se v polovině závodního pole.

Šárka Vosecká je další prsařkou, která si hlavní způsob „prokládá“ koukavým a slušným znakem. Na Mistrovství si nevedla si vůbec špatně! Na trati 100P, 100Z a 200Z si vylepšila osobní rekordy a doplavala nejlépe na 12. místě.

Eliška Zelená má v kategorii „oblíbené závody“ samé těžké, kde dominantou je 200M nebo 400K či delší. Na Mistrovství se představila v jisté nepohodě, což se odrazilo i na podaných výkonech. Svá maxima si vylepšila na trati 400K a 100K.

Nebe, peklo, ráj!

Tak lze vyjádřit pocity Davida Nolla i trenéra během Mistrovství

David Noll patří mezi elitní plavce republikové úrovně a tak se pochopitelně i nároky a tlaky na výsledky stupňují. Navíc je v konkurenci spousta dalších šikovných plavců, kteří při Mistrovství „namáčknou“ klidně do jedné vteřiny a jen elektronická časomíra poté dokáže určit vítěze a poražené.

První Davidovy závody, byť byly odplavány velice slušně a s novými osobáky, medaile nepřinesly a na výsledkové tabuli se objevilo v těsném sledu 4. místo na tratích 200M i 50K. V sobotním programu pak David přidal skvělé 5. místo na 200 polohový závod, kde vyhrál předposlední rozplavbu a časy prvních závodníků se v celkovém přehledu opět vešly do jedné vteřiny.

Po tropické sobotě jsme se probudili do deštivé neděle a my cítili, že je to signál a že to dnes určitě vyjde!

První závod na 100M byl rozhodnut již před obrátkou a naopak v na druhé 50 se bojovalo dokonce o prvenství!  Ve finiši už ale nebylo tolik sil, pro zlatou medailil, ale i tak byla radost znatelná a obrovská na tváři Davida i trenéra!

Do posledního závodu na 100K jsme sice nastupovali s bídným časem z krajáků, ale jak bylo ve finále vidět, taktika „překvapit“ na dráze č. 8 vyšla! David dohmátl druhý a tím završil svou další medailovou republiku!

Oba víme, že existují rezervy, které by nás posunuly ještě výše, ale to už si necháme s Davidem pod pokličkou tréninků a strategií na další, doufejme neméně úspěšnou, sezónu!

Velká gratulace Davide a řádný, prázdninový odpočinek!

Poděkování ale všem plavcům Lokomotivy, kteří se na Mistrovství ČR nominovali! Je to záležitost prestiže i jisté hrdosti, že na tu republiku pořád máme a že soupeře nenecháme v klidu!

 

Děkuji za hezké chvíle v Budějovicích všem plavcům i rodičům, kteří nás nazpět odvezli. Je to pan Vosecký a paní Zelená.

Poděkování patří i manželům Mourkovým a panu Felgrovi, kteří zaštiťovali hladký průběh republiky i hezké výsledky Danči i Štěpána v Prostějově!

 

Michal Hrstka - předseda LoNy

t.č. na sportovním kurzu GNBK - proto doplnění až dnes

---------------------------------------------------------------

Výsledky závodů (klikněte)

Fotogalerie - České Budějovice (klikněte na foto)