Letní mistrovství ČR ml. žactva - hodnocení vedoucího výpravy

24.06.2012 07:13

Ve dnech 16.6. – 17.6.2012 se dvojice plavců Lokomotivy Nymburk ve složení Štěpán Felgr a Daniela Mourková zúčastnili letního Mistrovství ČR mladšího žactva 2012 v Prostějově.

Pro oba zúčastněné se jednalo o první velké mistráky a domnívám se, že svým přístupem k jednotlivým závodům se v konkurenci plaveckých oddílů z celé České republiky neztratili.

V některých disciplínách se dařilo lépe v některých to nedopadlo dle očekávání.

Štěpán Felgr srdnatě bojoval o medailové umístění ve své nejsilnější disciplíně a to 200 M, nakonec to medailové umístění bylo, ale bohužel jen bramborové, tzn. 4 místo. Zpočátku to Štěpána mrzelo, ale postupem času si uvědomil, že být byť na čtvrtém místě v rámci České republiky je také hezké. Štěpán se dále ještě umístil v první desítce v závodě  400 OPZ, kdy obsadil 7. místo.

Daniela Mourková také srdnatě bojovala s velkou konkurencí soupeřek a podařilo se jí obsadil hezké 6. místo v disciplíně 800 VZ, kdy se zlepšila oproti přihlášenému času skoro o 30 s. V ostatních disciplínách k tak výraznému zlepšení nedošlo, ale Daniela si zaplavala časy na úrovni svých osobních rekordů.

Věřím, že úspěchy i neúspěchy na tomto mistrovství budou další motivací pro Štěpána i Danielu do dalších tréninků a závodů a svoje úsilí a píli zúročí na zimním Mistrovství mladšího žactva.

    

Přeji hlavně hodně zdraví a krásné prožití blížících se prázdnin.

Petr Mourek

----------------------------------------------------

Fotogalerie (klikněte na foto)