Krajské přebory v Praze očima trenéra...

05.05.2012 22:27

Termínem atypicky postavený Krajský přebor dorostu a dospělých (pátek 4.5.-sobota 5.5.2012) v Praze Podolí, přivítal i 12 plavců Lokomotivy Nymburk.

Heterogenní skupina LoNy ročníkem 1990 počínaje až 1999 konče, se prala s předlouhou podolskou padesátkou i tratěmi, které ve své pestrosti nabídly rychlé padesátky, ale i 30 kraulových bazénů v podobě 1500K.

Téměř na všech tratích byl zástupce Lokomotivy a v osmi případech bylo jejich snažení odměněno cenným kovem a u zlatých medailí i titulem „Přeborník – přebornice Středočeského kraje“. Záměrně píšeme oba rody, jelikož si tituly rozdělili Kuba Řehák a Míša Vecková!

Jakub Řehák je bezpochyby jeden z nejdéle sloužících špičkových nymburských plavců, který svou skvělou formu předvádí již neskutečných 15 let!

Ani na těchto závodech nenechal svým soupeřům nic zadarmo a celkem 3x stanul na stupních vítězů jako „Přeborník Stř. kraje“ na tratích 50K, 50Z a 100Z.

Do sbírky ještě přidal dvě 3. místa na tratích 50M a 100K.

Skvěle Jakube a hodně štěstí také při zápočtech a zkouškách!

Míša Vecková je zpátky v TOPce plavců a díky své tréninkové píli a cílevědomosti se vyšvihla hned 2x na první místo a získala titul „Přebornice Stř. kraje“ na tratích 50 a 200Z! Krásnou, stříbrnou si vyplavala na 100Z a zkompletovala tak svou sbírku ze svých oblíbených znakařských tratí!

Potěšení z velkého posunu je na všech stranách! Hezký Míšo!

Třetí medailistkou je Klára Kotrmanová, která si na jedné z nejtěžších bazénových tratí 200M, vyplavala bronzovou medaili.

Škoda, že takové nasazení přišlo pouze v několika chvilkách.

Permanentní výbuchy smíchu Klárko, asi koncentraci na závody nevylepšují..

Další plavci se na stupně vítězů neprobojovali a je to škoda.

Bohužel i jistý „faktor bacilů“ byl u Elišky Zelené, která vyplavala 2x 50. místo na 800K a 200M.

Brzké 100% uzdravení, Eliško!

Stoupající forma Šárky Vosecké je nepřehlédnutelná a její prsařské tratě ji sedly stejně dobře, jako před týdnem na KZS. Smolné 4. místo na 200P a 2x 6.místo 50 a 100P sice zamrzí, ale časy se posunují a to je podstatné!

Vydrž Šárko!

Mezi plavce, kteří měli blízko k medailím, patří i Bára Řeháková a David Noll.

Báře „utekly“ medaile  na znakařských tratích 500 a 100m. Nutno podotknout, že v  současné době,  je pro Báru cennější získání získávání zápočtů a zkoušek a tak držíme palce!

David Noll (1999) byl ročníkově nejmladším plavcem, který se mohl závodů zúčastnit. A nevedl si nijak špatně!  David po dohodě s trenérem provedl neskutečný nástřel tratí, který odstartoval 50 K a pokračoval 200-400-800-1500K a v mezifázích byl „proložen“  motýlkářskými tratěmi. Celá řada osobáků a  4.místo na 1500K bylo Davidovi velkou odměnou.

David, přezdívaný NEBOJSA!

Další plavci a plavkyně ročníku 1999 – Aleš Štancl, Marek Žárský a Julie Pokorná přijeli do velké Prahy na zkušenou! Hezké osobáky a nové postřehy z dlouhého bazénu jim budou jednou velkou devizou!

Věřte mi, plaváčci!

Kateřina Dvořáková patří mezi tiché plavkyně a tak žádné velké šplouchnutí nepřišlo ani v Praze. Celkem 5 nových osobáků na dlouhém bazénu ale potěší!

Nevýrazně si počínala Pavla Zábrahová, jejíž ročník narození již právoplatně patří do této kategorie. Výsledky závodů jsou přesným zrcadlením tréninků…..

Slohové cvičení je na svém konci a každý z mých svěřenců by se měl zamyslet, jakým směrem pokračovat dál, jak lépe trénovat, posilovat, udržovat se…

Všichni cítíme, že se blíží vytoužené MČR a tak si společně připomeňme, že to bez té dřiny, píle a potu prostě nejde a nic není zadarmo!!!!

Věřím vám!

Tren. Michal Hrstka

Poděkování patří rodičům, kteří nám pomohli s dopravou ze závodů! Pan Noll, pan Macháček, pan Vosecký a pan Žárský. Díky!

****************************************************************

Výsledky závodů (klikněte)

 

Fotogalerie (klikněte na skupinovku)