Zimní kondiční soustředění – středa 9.1.2013

09.01.2013 22:29

Ráno na chvilku vysvitlo sluníčko a my spěchali na svah. Výcvik probíhal v pěti družstvech. Vedoucí neúnavně opravovali chyby v technice a výsledkem bylo, že členové  1. - 3. družstva byli schopni předvést své umění na nejprudší sjezdovce našeho areálu.

Odpoledne jsme nelenili. Třináctičlenné družstvo plavců zvyšovalo svoji kondici na běžkách. Trénovali klasickou techniku i bruslení. Odpolední běžkařský trénink byl završen  biatlonem (běh a střelba sněhovou kuličkou na cíl). Ostatní frekventanti kurzu  se nejprve seznámili s technikou stále oblíbenějšího sportu - trekingu (chůze s holemi ) a následně  se vypravili na túru k areálu „Muchomůrka“.

Celotýdenní hru jsme dnes strávili v Africe. Venku proběhla soutěž „Nošení vody na Sahaře“. V klubovně jsme trénovali zručnost při hře s míčkem. Nechyběl vědomostní testík o Africe. Večerní program zakončila charitativní hra „Somálec“.

Do nabitého  denního  programu jsme zařadili i plnění školních povinností a odpočinek, protože 13 plavců zítra čeká  celodenní  výlet na běžkách.  Ostatní  budou trávit dopoledne na sjezdovce a odpoledne při  trekingu a hrách.

Závěr dne patřil důkladné hygieně.

Všichni účastníci gratulují Davidu Nollovi, který obsadil v juniorské kategorii  2. místo v prestižní anketě „Sportovec  Nymburska“ .

I.Řeháková

 

fotky jsou umístěny ZDE