Kočování aneb lidé z maringotek – táborový den třetí 15.7.2013

16.07.2013 08:04

Kdo by se nechtěl na chvilku stát cestovatelem a jen tak se šourat krajinou…

Část třetího, táborového dne právě tomuto tématu patřila, byť v takovém zrychleném módu…

Dnešní ráno bylo pošmourné až běda! Teploměr hlásil mizerných 9 stupňů, déšť na spadnutí… Takové počasí na většinou na náladě nepřidá, ale i tyto nástrahy hor jsme s přehledem zvládli a po snídani jsme se pustili do práce a hraní!

Pěkně v teploučku vyhřáté chaty (každý večer i noc si topíme) se  táborníci seznámili s velkou cirkusovou hrou, která skrývala tři dílčí náměty. Hlavní myšlenkou  bylo napsat scénář a secvičit po družstvech pohádku, která se v podvečer na pódiu táborového divadla odehrála. Ale to opět  malinko předbíháme..J

S vervou a velkou invencí se jednotlivé cirkusy pustily do práce. Vedoucí Kuba a Vašek  již mezitím připravovali po stráních hor orientační závod, který měl za úkol prověřit nejen fyzický fond dětí, ale i topografické znalosti a jistý cit pro orientaci.

Po dopoledních aktivitách nastal čas oběda, kde na nás čekal výtečný gulášek paní Svatavy.

V odpoledním klidu si táborníci odpočinuli a po slehnutí oběda se po časových intervalech, vydali na trať zmiňovaného orientačního závodu (Kočování). Časové rozdíly byly u prvních třech týmů minimální a celkově se závod vydařil. Vedoucím stačilo, že se všichni a v pořádku vrátili.

Další hra na sebe nenechala dlouho čekat a po svačině si táborníci vyzkoušeli něco málo ze siláckých závodů. Snažili se na laně posunout maringotkou, co nejdále do mírného kopce. Některé týmy měly více páry, jiným to až tak nešlo, ale ze všech by Železný Zekon měl jistě radost!

Před večeří jsme si ještě zahráli na louce hru s názvem Cirkusová pohádka. Myšlenkou této hry bylo najím maximum označených slov, které zapadají do příběhu pohádky, zapamatovat si je a nahlásit svému vedoucímu. Ten pak daná slovíčka skládal do vět a dával jim smysl.

Na zaslouženou večeři jsme se všichni těšili a po rizotu, chvilku odpočívali, či si hráli na hřišti nebo na louce. Počasí se totiž přes den dosti umoudřilo a my prožili hezký den, odpoledne i se sluníčkem.

V podvečer se všichni táborníci sešli na herně, které se proměnilo v divadlo a začalo se s představení m maňáskového divadla! Každý tým odehrál svou pohádku a všechny náměty byly dosti neotřelé a vtipné!

Celý tábor se krásně pobavil touto nápaditou aktivitou a po krátké poradě vedoucích došlo na vyhlašování denních výsledků.

Večer jsme si užili díky společným hrám a po náročném dni jsme se všichni těšili do postýlek.

Zvládli jsme dnes víc než dost a zítra nás čeká výlet na hřebeny Krkonoš a na pramen Labe.

Přejte nám hezký výlet a my na oplátku přejeme hezký den!

Táborníci zdraví z Rokytnice!

Michal Hrstka

-----------------------

Denní výlsedky her (klikněte)

Fotogalerie táborového dne (klikněte na foto)