Janské Lázně - den pátý

11.01.2014 00:24

5.den v Janských Lázních

   Po náročných předcházejících dnech se dnes nikomu nechtělo vstávat, ale budíček byl neúprosný a rozcvička formou strečinku probudila i toho největšího spáče.

  Na původním plánu bylo lyžování všech družstev na černohorských sjezdovkách. Nedostatek sněhu však způsobil, že náročné sjezdovky na Černé hoře už nebyly bezpečné a vhodné k lyžařskému výcviku. Vedoucí nechtěli, aby zdatní lyžaři jezdili na mírném svahu celé dopoledne. Z těchto důvodů se starší plavci vypravili na relaxační výlet na běžkách. Vzhledem k tomu, že všichni udělali velký pokrok od začátku výcviku, v pohodě uběhli 15 km i s příjemným občerstvením na Kolínské boudě.

  Po odpočinku jsme se vypravili do cukrárny, kde si každý mohl kromě sladkostí koupit i upomínkové předměty.

   Po návratu účastníci kurzu plnili závěrečné disciplíny celotýdenní hry. První disciplína se jmenovala „Balení lyžařské výzbroje na čas“, druhá „Jízda po papírových běžkách“.

   Večer patřil slavnostnímu vyhlášení výsledků a ukončení celotýdenní  hry:„Olympico SočiJáno“.

    Závěrečný karneval byl tečkou dnešního dne.

  

Vážení rodiče!

  Týden uběhl jako voda a náš pobyt je u konce. Vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám v celé ČR jsme museli operativně měnit program. Mladší sportovci byli 4x na černohorských sjezdovkách, ti starší a zdatnější si užili 2x výcvik na náročnějších  sjezdovkách a 3x na běžkách. Během týdne zvyšovali fyzickou kondici, vytvořili sehraný kolektiv a vydováděli se.

  Chtěla bych poděkovat všem vedoucím :  Daně Němcové, Petru Karpíškovi, Luboru Najmanovi, Luďkovi a Báře Řehákovým  za neúnavnou péči o Vaše ratolesti během pobytu.

  Rovněž děkuji všem rodičům za sponzorské dary.

Připomínám, že přijedeme v sobotu 11. ledna před 12.hodinou.

I. Řeháková

Fotogalerie (klikněte)