Jakub Řehák - Přeborník Středočeského kraje!!! (přidány výsledky)

04.11.2012 22:45

Zimního přeboru Středočeského kraje dorostu a dospělých v  Kladně se z našeho oddílu zúčastnilo 10 plavců. Tyto závody se plavou bez rozlišení kategorií a  možnost účasti  má i starší žactvo.

Nejlépe si vedli naši nejzkušenější plavci – sourozenci Řehákovi. Jakubovi se podařilo po nevydařeném pátku, kdy vyplaval tři „ bramborové medaile“, v sobotu zabojovat. Na  nejkratší znakařské trati zvítězil a získat titul Přeborník Středočeského kraje. Dále na tratích 50M, 100VZ a 100Z vyplaval tři bronzové medaile. Jeho sestra Barbora stanula dvakrát na stupních vítězů. Na tratích 100P a 100Z dohmátla 3. a na tratích 50P a 200Z obsadila 5. místo, čímž potvrdila, že stále patří mezi kvalitní plavce v kraji. 

Václav Jecha a Pavla Zábrahová předvedli stabilní výkony, které je zařadily do poloviny výsledkové listiny.

Klára Kotrmanová odjížděla na závody s nedoléčeným kotníkem. Na trati 200M obsadila 6. místo, 7. doplavala na 400PZ a 8. na 200Z a 100M. Klárka by si zasloužila medaili za statečnost a bojovnost.

Míšu Veckovou trápila viróza . Na trati 100Z doplavala 6., v ostatních disciplínách skončila kolem 10. místa.

Čtyřlístek našich starších žáků ve složení David Noll, Vojtěch Blažek, Marek Žárský a Aleš Štancl na těchto závodech sbíral zkušenosti a nevedl si vůbec špatně. Davidovi utekla medaile na trati 100M pouze o jednu desetinu sekundy, na dvojnásobné trati doplaval 6. a na tratích 200PZ a 200Vz obsadil 9. a 10. místo. Vojta zazářil na trati 50P, kde byl 5. a 400PZ, kde obsadil krásné 6. místo. Marek se velmi zlapšil v technice a vylepšil svá osobní maxima. Aleš  musí svoje úsilí na tréninku umět prodat i při závodech.

Kladenské závody už jsou minulostí a my jsme zvědaví, jak se našim borcům bude dařit na domácím bazénu při Vánoční ceně města Nymburka.

Děkuji manželům Kotrmanovým, panu Blažkovi a Vendovi Jechovi za odvoz ze závodů.

I.Ř.

-----------------------------------------

Výsledkový servis (klikněte)

 

Foto ze závodů k nahlédnutí ZDE (klikněte)