IV. ročník Memoriálu Ing. Slavoše Sobotky = čtyři medailová umístění

22.09.2013 13:55

Na první závody zimní sezóny se z našeho oddílu do Berouna vypravila skupina plavců, aby si poměřila síly s ostatními sportovci z blízkého i dalekého okolí. Na závody jsme však odjížděli s obavami, protože rekonstrukce našeho městského bazénu značně poznamenává chod oddílu. Tréninky jsou nepravidelné a některé téměř v nočních hodinách. Navíc naši úspěšní plavci David Noll i Michal Hájek se těchto závodů nemohli zúčastnit.

Přes všechna negativa plavci zmobilizovali své síly a v  konkurenci 18-ti oddílů 4x stanuli na stupních vítězů.

Nejlépe se dokázala prosadit jedenáctiletá Tereza Konšelová, která plavala v kategorii společně s o rok staršími soupeřkami a dokázala vybojovat na tratích 100m a 200m prsa dvě 3. místa.

Adéle Dobrkovské (2001) se sice kraulové a znakové disciplíny nevyvedly dle představ, ale chuť si spravila při disciplíně 100m motýl, kterou nejprve vůbec nechtěla plavat. Úsměv na stupních vítězů jí slušel a diplom za 3. místo si odvezla s radostí.

Další 3. místo dokázala vyplavat naše nejzkušenější závodnice na těchto závodech – Klára Kotrmanová (1997). Po pátečních tanečních dokázala v sobotním závodě obsadit ještě dvě čtvrtá, jedno páté a šesté místo. Zdá se, že Klárce se vrací forma z minulých let i chuť do plavání.

Marek Žárský (1997) se sice neumístil do 3. místa, ale pokud bude pokračovat v tréninkovém úsilí, určitě ho na stupních vítězů brzy uvidíme. Jakub Vejtruba (2002) si vylepšil svá osobní maxima zejména na prsařských tratích, kde vyplaval dvě 5. místa. Poprvé v našich barvách závodil Adam Kubát (2001) a nevedl si vůbec špatně. Na znakových tratích zlepšil své osobní rekordy a obsadil dvě pátá místa. Bára Konšelová (2000) na stupních vítězů nestanula, ale za projevené úsilí na tréninku by si to zasloužila.

První závody v nové sezóně jsou už minulostí. Děkuji plavcům za předvedené výkony a vzorné chování během celé soutěže a také paní Kotrmanové a panu Dobrkovskému za dopravu do Berouna a zpět.

 

Ivana Řeháková