ISM Berlin 2013 - 5 medailí pro Lokomotivu Nymburk! Doplněno.

05.03.2013 19:58

ISM Berlin 2013 očima účastníka zájezdu..

Byl chladný čtvrtek 28.2.2013 a minidružstvo LoNy, čítající pouhých 5 statečných plavců a jednoho trenéra vyrazilo společně s týmem SKP, směr Berlín.

Cesta ubíhala, zastávky byly příjemné, zejména ty na německé straně.. Autobus plný plavců a trenérů mířil na velkolepé závody International Swimming Meeting. Již podle startovní listiny nám bylo jasné, že v konkurenci 200 klubů a oddílů z několika kontinentů, asi velkou díru d osvěta neuděláme.. Ovšem chyba lávky! Ale to už předbíháme…

Je pozdní odpoledne a my se dostali až na hotel, kde proběhlo rychlé vybalení a už se mířilo na vlastní bazén, kde probíhala registrace plavců. Vše bylo připraveno s pověstnou německou precizností a tak nebyl žádný problém a trenérovi se prvně ulevilo..

Neskutečný komplex bazénů, vířivek a celkového zázemí zamotal hlavu asi všem a nadchl tak, že v dalších dnech naši plavci předváděli úctyhodné výkony a prali se s časy i soupeři, seč jim síly stačili.

Páteční den lze rozdělit na dvě části. První byla část turistická a díky tramvajím jsme najednou stáli na Alexander Platz a s údivem pozorovali dominantu Berlína, televizní věž! Bohužel velké nadšení nahradilo zklamání, to když nás na ni dopoledne nepustili.. Naštěstí se nám zadařilo o několik hodin později a noční výhled na i z věže byl nezapomenutelným zážitkem!

Po nákupech jsme se ocitli již na bazénu a po rozcvičení už první nadšenci naskákali do vody, aby okusili pocit velké, mistrovské vody..

Na minutu přesně nastoupili rozhodčí a začalo se závodit. Ochozy plné plavců, trenérů a rodičů fandily jako o život a atmosféra byla nádherně mrazivá!

Prvním závod na 200PZ a David Noll se skvěle blýskl, doplaval druhý a právem získal nádhernou stříbrnou medaili! Další plavci si vyzkoušeli bazén na trati 50M, kde ale mezi soupeři neuspěli.

Sobotní jitro, bylo opravdu jitrem, budíčky plavců zvonily v 5:55hod. Lehká snídaně švédského typu a hurá na bazén! Dlouhý, ale překrásný den začíná!

Dopolední program rozplaveb končil až v 16:00hod a po 30min. přestávce se rozjelo krásné a dojemné finále! Prvním velkým závodem byla trať na 50K, kdy v netradičně nasvíceném bazénu odstartoval Míša Hájek. Mezi kraulaři dohmátl na hezkém 5. místě! Podobně se odehrálo i finále Davida Nolla, opět hezké 5. místo! Další finále si David zaplaval na trati 50P, kam se nominoval jako desátý. Jeho skvělý čas ho posunul o jednu příčku, na celkové 9. místo!

Velké věci se však začali dít o několik chvil později! Míša Hájek nastoupil na své NEJ trati 50P a ve strhujícím závodě, si dohmátl na úžasné 2. místo ve své kategorii!

Při ceremoniálu se dojetí neubránil ani pan trenér.

Všichni ale víme, že ani David nedává svým soupeřům nic zadarmo a při finálovém závodě na 50M se rval tak, že mu jeho čas dopřál úžasné, 2. místo!

Díky všem ceremoniím, doprovodným programům, nástupům se čas posledních závodů přiblížil ke 20:30 hod.! Vytoužená postel a spánek, poslední sobotní přání celé výpravy….

Nedělní ráno mělo podobný scénář jako to sobotní a za několik okamžiků byl celý tým zpět na bazénu!

Závěrečný program nabídl plavcům jednak krátké a rychlé tratě, ale i drtivou 200M.

Na trati 100P zabodoval náš nejmladší prsař Michal Hájek, který si vyplaval krásnou, druhou stříbrnou medaili! Na trati 100M zazářil David Noll, jenž v novém osobním rekordu dohmátl na další stříbrnou medaili!

Tím se uzavřel celkový počet medailí a to 5 pro Lokomotivu Nymburk!

Velká gratulace Míšo i Davide!

Připomeňme si, že na závod dorazilo na 200 klubů a  4000 plavců, mezi kterými se skvěle blýskla Lokomotiva Nymburk!

Další plavci LoNy si vedli dle svých možností a není pochyb, že ve svých disciplínách prodali maximum!

Terezka Konšelová plavala dvojročník, navíc byla poprvé na dlouhém bazénu a tak kromě úžasných, nových osobáků se na medaile nedalo letos´dosáhnout.

Vojta Blažek bojoval spíše s virózou v těle, než se svými disciplínami.. I tak se mu povedl závod na 100P, kde bral 16. místo.

Kuba Vejtruba se také „rozkoukával“ na velkých závodech i dlouhém bazénu. Jeho osobní rekordy však signalizují, že forma stoupá a uvidí se na dalších závodech.

Trenér Michal Hrstka měl také svou premiéru na mezinárodních závodech, ale díky podpoře kolegů z SKP, se vše zvládlo a spokojenost s výsledky i s celým průběhem závodu se mísila s obrovskou únavou….

Krásné zážitky si odvezli všichni plavci i trenéři celé nymburské výpravy!

Díky všem!

spokojený trenér Michal Hrstka

*************************

Výsledky plavců LoNy (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)