Den čtvrtý, táborový – čtvrtek 12.5.2012

13.07.2012 02:06

Celodenní výlet je vždy bodem zlomu celého tábora a od této chvíle se táborníci i vedoucí začínají těšit na samé táborové finále.

Cílem dnešního výletu bylo město Harrachov a jeho lákavá a doposud nepoznaná místa.

Nepředbíhejme ale….

Počasí bylo dnes nevyzpytatelné a chvilku nás bavilo, chvilku trápilo.

Objednaný bus nás odvezl před Hornické muzeum, kde sed nachází nejen stálá expozice vývoje hornictví, ale podstatně zajímavější, stará těžební štola. Téměř před 35 lety tu ustal těžební provoz a horní štola se ponechala veřejnosti, jako demonstrace tvrdé práce harrachovských horníků. V této lokalitě se těžil baryt a fluorit. V přilbách se táborníci pohybovali 45 minut pod zemí, v teplotách okolo 7 stupňů.

Další geologicky zajímavou lokalitou je Mumlavský vodopád, kam se také táborníci podívali.

Po těchto klidných místech však už většina toužila vyrazit do města za nákupy. Cestou nás dnes poprvé zkropil déšť… Síla studené fronty se však ukázala ještě později.

Svačinová přestávka posloužila pro doplnění energie do svalů a my si to pak namířili směrem na lanovou dráhu.  Setmělá obloha nám sice říkala, že to s počasím není ideální, ale jinou možnost jsme stejně neměli. Směrem k horní stanici lanovky se do nás zakousla vydatná „přeprška“, která překonala sílu prvního Krakonošova hněvu.

Zhruba po půlhodince se počasí umoudřilo a my mohli vyrazit na poslední část našeho výletu směr: Čertova hora - Studenov - Ručičky -  Horní Domky.

Za jasné, aprílové oblohy jsme se vraceli z Ručiček do chaty.. Výlet nebyl svou délkou nijak extrémní, ale těch zážitků se snad nedá ani napočítat.

Po relaxaci a dobré večeři o dvou chodech, se táborníci pustili do opakovacího kvízu z cest a pak si hráli na herce a režizéry v reklamní kampani. Vše se důkladně nacvičilo a pak se i nahrálo. Celý tábor se pak u projekce reklam výtečně bavil a porota neměla své rozhodování o vítězi nijak jednoduché.

Další den našeho tábora utekl jako voda a my se chystáme na večerku.

Přejeme všem našim čtenářům „Dobrou noc!“

Michal

*****************

Fotogalerie (klikněte na obrázek)