28.ročník Velké ceny Trutnova – 6.10.2012

07.10.2012 10:25

Letošní ročník Velké ceny Trutnova s mezinárodní účastí byl ozdoben jmény plavců zvučných jmen. Dokonce jsme zde mohli vidět plavat účastníky MEJ, ME i OH.

V silné konkurenci naši plavci sice na stupních vítězů nestanuli, ale vyplavali si spoustu osobních rekordů a bylo vidět i zlepšení v plavecké technice.

S bramborovou medailí odjížděl z Trutnova David Noll (1999), ale vůbec nebyl smutný. Podařilo se mu zaplavat trať 100mVZ pod magickou minutu.  Po dohmatu v cíli časomíra ukazovala čas 00:59,88. Rázem měl David úsměv ve tváři a z lavičky našich plavců byl slyšet bouřlivý jásot.

David je v letošním roce znevýhodněn společně s Vojtou Blažkem, Markem Žárským a Alešem Štanclem, protože  plave v kategorii s o rok staršími soupeři. Hoši si vytvořili spoustu osobních rekordů a závody se jim vydařili.

Jakub Řehák (1990) plaval v rozplavbě společně s osobnostmi českého plavání a v těžké konkurenci vybojoval na znakové trati pěkné sedmé místo.

Míša Vecková  (1995) zaplavala dle svých možností . I přes veškerou snahu se jí nepodařilo probojovat  do první desítky. Míše všichni přejeme, aby pominuly její vleklé zdravotní problémy.

Naše nejmladší plavkyně Barbora Konšelová ( 2000), Jolana Michálková (2000), Bára Parschová(2001) a Eliška Řašková (2001) se na tak velkých závodech teprve rozkoukávaly. Dokázaly zaplavat řadu osobních rekordů a dokonce získaly společnou fotografii s Květoslavem Svobodou, který je ověnčen řadou plaveckých titulů.

Na těchto závodech panovala přátelská atmosféra. Plavci v žákovských kategorií překonávali svá osobní maxima jak na běžícím páse a všichni doufáme, že se bude dařit i na dalších závodech.

Děkuji pánům Nollovi, Parschovi, Štanclovi a Žárskému za dopravní servis.

Fotografie budou dodány z kvalitního fotoaparátu od tety Aleše Štancla.

I.Ř.

výsledky ze závodů  Trutnov.xlsx (12,3 kB)